LPF amână meciurile de Liga 1 ale echipelor românești din Conference. Gigi Becali îl amenințase pe Gino Iorgulescu: „Păi, la viitoarele alegeri te dăm afară!”

LPF amână meciurile de Liga 1 ale echipelor românești din Conference. Gigi Becali îl amenințase pe Gino Iorgulescu: „Păi, la viitoarele alegeri te dăm afară!”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liga Profesionistă de Fotbal a decis să amâne meciurile pe care urmau să le dispute în etapa a 6-a din prima ligă cele trei echipe românești din playoff-ul Conference League, CFR Cluj, FCSB, și Universitatea Craiova, potrivit GSP.ro.

N-a fost cea mai bună seară pentru formațiile românești din a treia competiție continentală ca anvergură. Surpriza negativă a fost provocată de FCSB, care a fost învinsă la București de Viking, scor 1-2. CFR a bifat o remiză „albă” la Maribor, iar Craiova a terminat și ea la egalitate cu Hapoel Beer-Sheva, 1-1, la Drobeta-Turnu Severin.

LPF amână meciurile de Liga 1 ale echipelor românești din Conference League

Cele trei formații care reprezintă în România în plan european urmau să joace duminică. CFR Cluj avea programată o deplasare la Hermannstadt, Universitatea Craiova trebuia să joace la Chindia Târgoviște, iar FCSB mergea pe terenul lui FC Botoșani.

Partidele în cauză vor fi mutate în luna septembrie.

În aceste condiții, prima ligă de fotbal a României nu are programat niciun duel pentru ziua de duminică, 21 august.

Gigi Becali a cerut amânarea meciurilor chiar vineri dimineață, la Pro Arena, când a lansat și o amenințare la adresa președintelui LPF, Gino Iorgulescu.

„CFR, Craiova și noi am făcut cerere la Ligă să amâne meciul. Este inadmisibil. Cum adică, ăia (n.r. – Viking) amână două meciuri, dar noi nu putem? Lui Gino îi este frică, dar mai degrabă ar trebui să îi fie frică dacă nu amână.

Toată lumea, toată presa sportivă și toată țara e împotriva lui dacă nu amână meciurile. Cine ține fotbalul? CFR, FCSB și Craiova, care fac spectacol.

Dacă nu amâni meciurilor celor mai tari echipe din România, du-te la Târgoviște, să te țină Târgoviște și Botoșani. Îi e frică de Rapid și Mititelu, echipe care au stat mai mult în B?

Eu cred că nu vor putea refuza cererile. Știți de ce? Am văzut comentariile voastre la toate meciurile. Cum pot norvegienii să amâne două meciuri la rând și noi nu? Trebuie să se țină cont de lucrurile astea, de ce vrea lumea fotbalului.

E tot fotbalul împotriva lui. Noi te-am pus acolo, dar ești împotriva fotbalului? Păi, la viitoarele alegeri te dăm afară! Dacă nu ne ajuți…”, a spus patronul lui FCSB.

Urmăriți B1TV.ro și pe