Cluburile din Rusia, interzise în ediția viitoare a Champions League și a celorlalte competiții europene. Candidatura rusă pentru găzduirea EURO, respinsă și ea

Cluburile din Rusia, interzise în ediția viitoare a Champions League și a celorlalte competiții europene. Candidatura rusă pentru găzduirea EURO, respinsă și ea
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexei Danichev

Echipele și cluburile rusești de fotbal sunt interzise în competițiile UEFA până la noi dispoziții, a anunțat luni organismul care gestionează fotbalul de pe bătrânul continent, potrivit CNN.

Potrivit UEFA, selecționata Portugaliei va înlocui Federația Rusă la Campionatul European de fotbal feminin din 2022, turneu final programat să se desfășoare în Anglia în luna iulie. Rusoaicele nu vor putea să evolueze nici în cele două meciuri pentru calificarea la Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023.

Nu în ultimul rând, UEFA a anunțat că a fost declarată ineligibilă și candidatura Federației Ruse la organizarea EURO 2028 sau EURO 2032.

Cluburile din Rusia, interzise în ediția viitoare a competițiilor europene

În sezonul 2022-2023, cluburile din Federația Rusă nu vor putea să participe nici în Champions League, Europa League, Europa Conference League și UEFA Youth League.

Cea mai recentă decizie a UEFA vine să se alăture valului de sancțiuni aplicate Federației Ruse pentru invazia ilegală, nejustificată și neprovocată pe care a lansat-o împotriva Ucrainei. Sportivii ruși au fost interziși în mai multe competiții de anvergură și se pregătesc să rateze și cel mai prestigios turneu de Grand Slam dintre cele patru ale anului, Wimbledon.

Rusia a fost exclusă chiar și din barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022, baraj pe care ar fi urmat să îl dispute în luna martie. Polonia a profitat de problemele rușilor și a avut tur liber în semifinale, iar în finală a reușit să învingă Suedia și și-a asigurat astfel biletul pentru Qatar. În schimb, duelul dintre Ucraina și Scoția a fost amânat pentru luna iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe