Concluzia unui medic cardiolog despre cazul fotbalistului danez Christian Eriksen: „Ar fi suferit un stop cardiac. Dacă nu ar fi fost îngrijit rapid, ar fi murit”

Concluzia unui medic cardiolog despre cazul fotbalistului danez Christian Eriksen: Ar fi suferit un stop cardiac. Dacă nu ar fi fost îngrijit rapid, ar fi murit
Foto: Hepta.ro/DPA Images / Kim Price

Fotbalistul danezChristian Eriksen, cares-a prăbușit pe terenîn timpul meciului cu Finlanda de la Campionatul European, a fost la un pas de tragedie dacă nu s-ar fi intervenit la timp, a declarat cardiologul francez Laurent Chevalier pentru L’Equipe.

Christian Eriksenar fi suferit un stop cardiac

Acesta a explicat că cel mai probabil, fotbalistul a suferit un stop cardiac. Medicul a precizat că un fotbalist începe să nu se simtă bine nu când aleargă, ci atunci când merge. În astfel de întreruperi de ritm pot apărea complicațiile:

”Dacă Christian Eriksen nu ar fi fost îngrijit rapid, ar fi murit! Cel mai probabil a fost vorba despre un stop cardiac. Ne dăm seama de acest lucru din minutele bune în care i s-a făcut masaj. Se întâmplă astfel de povești la sportivi.

Un fotbalist începe să nu se simtă bine nu când aleargă, ci atunci când merge. Aproape întotdeauna este așa. Când sportivul aleargă, inima accelerează și ea. Când sportivul se oprește, inima scade și ea din bătăi”, a spus Chevalier.

Și tocmai pe această frână, pe acea scădere, despre care vorbeam, se declanșează foarte rapid și adesea tulburări grave ale ritmului cardiac, precum cel suferit de Christian Eriksen”, a mai spus doctorul.

Starea fotbalistuluiChristian Eriksen

Fotbalistul danez a fost stabilizat, anunță reprezentanțiiUEFAîntr-un mesaj pe contul oficial de Twitter.

”În urma situației de urgență medicală în care a fost implicat jucătorul Danemarcei,Christian Eriksen, are loc o ședință de criză la care participă ambele echipe și oficiali ai partidei. Noi informații vor fi comunicate la 19:45 CET. Jucătorul a fost transferat la spital și a fost stabilizat”, se arată în mesajulUEFA.

Giuseppe Marotta, CEO al Inter Milano, spune că potrivit informațiilor pe care le-a primit de laRigshospitalet, unitatea medicală unde este internatChristian Eriksen, există ”un optimism precaut” cu privire la starea acestuia, informează marca.com.

De asemenea, Federația daneză de fotbal a transmis că jucătorul „este conştient şi este supus mai multor analizela spital”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)