Controverse după confruntarea dintre Mircea Badea și Tedi Emi: A fost ILEGAL meciul?! Ce spun președinții federațiilor de lupte

Controverse după confruntarea dintre Mircea Badea și Tedi Emi: A fost ILEGAL meciul?! Ce spun președinții federațiilor de lupte
sursă foto: Antena 3

Confruntarea dintre Mircea Badea și multiplul campion de arte marțiale Teodor Emanuel Constantin a dat naștere unor ample controverse în lumea artelor marțiale. Asta în contextul în care se pune întrebarea dacă organizarea unui astfel de meci este legală sau morală.

Unul dintre cei care au comentat confruntarea în care Mircea Badea a fost pus la pământ în cinci secunde este președintele FR Kempo, Amatto Zaharia.

Acesta a declarat pentru gsp.ro că nu se pune problema unei lupte ilegale sau imorale.

”Cei doi sunt practicanți vechi și sportivi legitimați în arte marțiale. Teodor este legitimat și la noi, la Kempo, dar și la Federația de Arte Marțiale și Federația de Arte Marțiale de Contact. Iar Mircea Badea e și el legitimat, cel puțin la noi, încă dinainte de lupta lor din 2014. Lumea îl percepe pe Mircea doar ca jurnalist, dar el este sportiv, practicant de arte marțiale de cel puțin 20 de ani. Din câte știu, se antrenează zilnic. Deci a fost o luptă între doi sportivi. E adevărat, Mircea Badea nu are experiență competițională, pe când «Tedi» a participat la multe competiții. La noi, la Kempo, a participat de mai multe ori la Campionatele Naționale, dar nu a ajuns și la lot. Din ce am văzut, Mircea a fost copleșit de emoții. Nici nu știu în ce stil s-au luptat, că s-a terminat mult prea rapid”, a declarat Amatto Zaharia.

La rândul său, Florentin Marinescu, președinte al Federației Române de Arte Marțiale, a declarat că, din punctul său de vedere, această luptă nu trebuia să aibă loc.

”În ce competiție a fost, că acolo a fost un concurs de copii?! Nici o luptă demonstrativă nu a fost, că într-un asemenea meci nu încerci să îl faci KO pe adversar, ci să arăți diverse tehnici. Lupta de stradă a fost mutată în ring! Iar Mircea nu avea nicio șansă! El nu este sportiv antrenat! A riscat enorm. Putea să moară, după cum a lovit solul cu capul. A avut mare noroc că nu s-a ales cu o fractură cervicală. Așa se întâmplă când se ocupă de astfel de meciuri tot felul de oameni care se dau profesioniști!”, a spus Florentin Marinescu, potrivit sursei citate.

Tedi Emi, motociclistul care l-a făcut KO peMircea Badea, a vorbit, într-un interviu pentruWowbiz.ro, despre deja celebrul meci cu prezentatorul tv. (Detalii AICI)

O reacție a venit și din partea luiMircea Badea. Acesta a declarat că a fost învins de Tedi Motociclistul cu “o lovitură norocoasă”. (DetaliiAICI)

Ultima oră
17:18 - Fără carantină la intrarea în Anglia pentru persoanele vaccinate în schemă completă din UE și SUA
17:09 - Cine sunt Ancuța Bodnar și Simona Radiș, canotoarele care au adus primele medalii de aur României la Jocurile Olimpice 2020
17:07 - Premierul Florin Cîțu: „Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut”
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)