COSR ar fi refuzat un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de la Beijing. Poziția fusese deschisă de Ania Caill: „Practic, în loc să trimită trei sportivi la schi alpin, trimit doar doi”

COSR ar fi refuzat un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de la Beijing. Poziția fusese deschisă de Ania Caill: „Practic, în loc să trimită trei sportivi la schi alpin, trimit doar doi”
Foto: Facebook @ Ania Monica Caill

România ar fi beneficiat de încă un sportiv Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 după ultimele rezultate ale schioarei Ania Caill, însă Federația Română de Schi-biatlon a decis să o lase acasă, astfel că țara noastră ar fi refuzat poziția suplimentară și ar urma să trimită doar doi sportivi la competiția programată să înceapă în China pe 4 februarie. Informația a fost confirmată de antrenorul schioarei, Ioan Achiriloaie, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român nu a răspuns solicitării formulate de GSP.ro.

COSR ar fi refuzat un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de la Beijing, loc deschis de Ania Caill

„Azi dimineață, România era următoarea pe listă și avea un loc în plus câștigat prin clasamentul Aniei la Super-G și coborâre. Acum, Federația și COSR au refuzat acel loc. Practic, în loc să trimită trei sportivi la schi alpin, trimit doar doi. Asta dovedește clar că preferă să piardă un loc decât să o trimită pe Ania la JO. Asta arată că ei n-au vrut să trimită vreodată alt sportiv în detrimentul Aniei că e bine pentru sportivul celălalt. Asta dovedește că ei au făcut orice au putut să nu ajungă Ania la JO. Comitetul Olimpic, dacă refuză locul la Olimpiadă, pentru o sportivă așa de bună, este sub orice critică. Nu înțeleg cum pot accepta așa ceva, ei, care dau finanțare. Nu vreau să mai aud vreodată de COSR, că ei lucrează pentru binele sportivilor, aici s-a dovedit că nu e adevărat!”, susține antrenorul Ioan Achiriloaie.

Schioara Ania Caill ocupă la ora actuală locul 197 mondial, însă Federația Română de Schi spunea recent, prin vocea secretarului general Puiu Gașpar, că sportiva născută în Franța „n-a putut să demonstreze în ultimii 10 ani că poate să reprezinte România și să nu mai termine mereu pe ultimele locuri”.

„Astăzi dimineață am aflat că am deschis un loc pentru România la Olimpiada de la Beijing. Locul a fost deschis datorită clasamentului meu mondial. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Ministerul Sportului Eduard Novak, Federația Română de Schi Biatlon, acum oare ce o sa se întâmple? O sa trimită pe altcineva pe locul deschis de mine? O sa refuze locul suplimentar pentru delegația României? Sau o sa mă trimită pe mine complet pe merit, datorită muncii și rezultatelor mele?”, a scris Ania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)