Cristina Neagu nu mai este lider la salarii / Cine este sportivul care câștigă cel mai bine în România

Cristina Neagu nu mai este lider la salarii / Cine este sportivul care câștigă cel mai bine în România
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Mihaela Bobar

Handbalista Cristina Neagu nu mai este lider la salarii în sportul românesc. Aceasta câștigă 20.000 de euro pe lună, la CSM București, însă Rapid investește în sportul de performanță și propune astfel un salariu mai mare pentru un component legitimat în cadrul clubului, scrie ProSport.

Baschetbalistul american Darius Johnson-Odom este cel mai bine plătit sportiv din disciplinele de echipă, exceptând fotbalul, acesta fiind jucător transferat vara aceasta la formația giuleșteană.

Cât câștigă cel mai bine plătit sportiv din România

Cristina Neagu, cu 20.000 de euro pe lună, era până în această toamnă cea mai bine plătită jucătoare din România. Acum, aceasta a fost deturnată de baschetbalistul echipei Rapid, Odom, care, potrivit sursei menționate anterior, câștigă 22.500 de euro pe lună de la clubul alb-vișiniu.

CS Rapid are un plafon de aproximativ 13.000 de euro lunar pentru fiecare sportiv al clubului, bani proveniți din bani publici, motiv pentru care diferența este suportată din surse private.

În spatele salariului uriaș primit de baschetbalistul celor de la Rapid stă valoarea acestuia, căci surse apropiate de club consideră că Odom este cel mai bun jucător american care a jucat vreodată în România.

Acesta are 32 de ani, măsoară 1.87 de cm și evoluează pe poziția de coordonator.

Urmăriți B1TV.ro și pe