Criză de securitate la Rio! Ofiţerii de poliţie brazilieni au protestat şi au afişat pancarte cu mesajul "Bine aţi venit în iad" (VIDEO)

Criză de securitate la Rio! Ofiţerii de poliţie brazilieni au protestat şi au afişat pancarte cu mesajul "Bine aţi venit în iad" (VIDEO)

Probleme grave de securitate în Rio de Janeiro cu o lună înainte de începederea Jocurilor Olimpice. Poliţiştii şi pompierii au protestat pe Aeroportul din Rio din cauza problemelor salariale cu care se confruntă, transmite B1TV.

Ofiţerii de poliţie brazilieni şi-au exprimat furia pe aeroportul din Rio de Janeiro, unde au protestat şi au afişat pancarte cu mesajul "Bine aţi venit în iad". Ei susţin că poliţiştii şi pompierii nu mai sunt plătiţi la timp de o bună perioadă de timp şi că cine va veni în Rio de Janeiro trebuie să se teamă pentru siguranţa sa.

Problema este însă mult mai gravă de atât, întrucât nu doar turiştii trebuie să îşi facă griji în legătură cu siguranţa, ci şi localnicii. Majoritatea resurselor autorităţilor s-au dus către realocarea ofiţerilor şi forţelor de ordine în zonele turistice ale oraşului brazilian. În acest timp, în zonele cu probleme sunt din ce în mai puţin agenţi, care nu pot face faţă incidentelor care apar.

Criză de securitate la Rio!

#DIRECT_ONE_va5y2g#

Mai mult, personalul nou venit să acopere găurile lăsate libere este prost pregătit şi există tot mai multe plângeri referitoare la intervenţii pline de barbarism ale poliţiştilor. În luna mai, nu mai puţin de 40 de persoane au fost ucise de către ofiţeri de poliţie, un număr dublu faţă de aceaşi perioadă din anul precedent.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro urmează să se desfăşoare în perioada 5-21 august, într-un moment în care situaţia politică în Brazilia este incertă după punerea sub acuzare pentru corupţie a Dilmei Rousseff.

De asemenea, ţara sud-americană se confruntă cu o altă criză provocată de virusul Zika, care a făcut deja o serie de atleţi de top să anunţe că nu vor mai participa la Jocurile Olimpice şi a făcut mai mulţi turişti să îşi anuleze rezervările.