CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”

CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea
Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Facebook

România a pierdut categoric al doilea meci de la Jocurile Olimpice, în fața Coreei de Sud, cu 0-4. Pentru „tricolori”, urmează duelul de joi cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în „sferturi”.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a lansat critici dure la adresa tricolorilor lui Mirel Rădoi:

“O ciurdă speriată, vopsită în tricolor. Chiar dacă mi-am pus ceva speranțe în Mirel Rădoi, nu pot să n-o spun: așa-zisa reprezentativă olimpică de fotbal a României, ajunsă la Tokyo, stârnește mila. Acesta pare a fi sentimentul care i-a făcut pe coreeni să ne dea doar 4 goluri. Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea, fugind ca să nu-i lovească balonul, un portar care o scapă din mâini printre picioare. Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare. O neputință înghesuită pe jumătate de teren, căci de centru trec mai rar.

Nu înțeleg cum de nu-i crapă obrazul domnului Mirel Rădoi să arate, nouă și lumii întregi, această ciurdă speriată, vopsită în tricolor”, a scris CTP pe Facebook.

România a jucat în „10” timp de 45 de minute, după ce debutantul Ion Gheorghe a încasat al doilea galben cu puțin timp înainte de pauză.

Au marcat: a.g. M. Marin ’27, Dong-Gyeong Lee ’59, Kang-In Lee ’85, ’90. Ion Gheorghe a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 45 și a fost eliminat..

Marius Marin și-a introdus mingea în proprie poartă în prima repriză (’27), pentru ca cea de-a doua reușită a sud-coreenilor să vină tot în urma unei devieri (’59).

Golul trei al sud-coreenilor, venit în ultimele minute, ca urmare a penalty-ului comis de Ricardo Grigore, a completat o zi pe care tinerii fotbaliști ai lui Rădoi trebuie s-o uite cât mai repede, însă coșmarul a luat sfârșit abia în minutul 90, când Kang-In Lee, talentatul fotbalist al Valenciei, a făcut „dubla”.