CTP, despre incidentul de la finalul meciului de hochei Ungaria-România: „Cum să faci cor în limba maghiară, adică a adversarilor, după ce ai pierdut meciul”

CTP, despre incidentul de la finalul meciului de hochei Ungaria-România: Cum să faci cor în limba maghiară, adică a adversarilor, după ce ai pierdut meciul
Cristian Tudor Popescu, despre condamnările în cazul Colectiv: „Nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți”. Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Facebook

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat incidentul de la finalul meciului de hochei Ungaria-România într-un editorial pentru gsp.ro. Acesta susține că deși gestul tricolorilor nu trebuie să fie considerat „incalificabil”, „infamie”, „trădare”, însă hocheiștii români de etnie maghiară ar putea fi sancționați cu suspendarea din națională.

Ce crede CTP despre incidentul de la finalul meciului de hochei Ungaria-România

“România a pierdut în fața Ungariei, 2-4, cum a pierdut, de altfel, toate meciurile de la Campionatul Mondial. Imnul României nu putea fi intonat, pentru că regulamentul prevede asta doar pentru echipa învingătoare. Unii au cântat imnul Ținutului Secuiesc. Dar de cântat, se cântă la victorie!… Cum să faci cor în limba maghiară, adică a adversarilor, după ce ai pierdut meciul, în loc să te duci în tăcere la vestiar?

Înainte de orice inflamări pe considerente patriotice, ceea ce trebuie discutat, la Federația de Hochei, și nu între PSD și UDMR, ca să nu mai vorbim de AUR, este în ce măsură „cântăreții” au apărat corect șansele echipei României. Restul sunt țipete de partid”, a spus CTP.

Grindeanu a acuzat „o lipsă nerușinată de respect față de România”

Sorin Grindeanu a avut o reacție fermă pe subiect, cerând intervenția ministrului Sportului, Eduard Novak (UDMR), și pedepsirea vinovaților.

„Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc.

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)