Cum s-a descurcat David Popovici în finala de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice

Cum s-a descurcat David Popovici în finala de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice
Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 16 ani / Foto: Facebook / David Popovici

David Popovici a uimit întreaga lume prin performanțele sale la Jocurile Olimpice. După ce a ocupat locul 4 în finala de 200 m liber, aproape de a cuceri bronzul, puștiul în vârstă de 16 ani a concurat împotriva „greilor” din natație în finala de 100 m liber, joi dimineața.

În finala de 100 m, tânărul sportiv a ocupat locul 7, cu timpul de 48 sec 04/100. Americanul Caeleb Dressel (24) de ani a câștigat cursa, care a și stabilit un record olimpic, 47.02. Americanul i-a devansat pe Kyle Chalmers şi rusul Kliment Kolesnikov.

Dressel și-a mai trecut în portofoliu și în 2016, la Rio, alte două medalii de aur. În actuala ediție a Jocurilor Olimpice, americanul a mai câștigat o medalie de aur, la proba de ștafetă, 4×100 m liber.

Continuă aventura la Jocurile Olimpice, pentru David Popovici

David Popovici s-a calificat în finală cu al cincilea timp, 47.72. La începutul lunii, românul a stabilit un nou record mondial la juniori, 47.30.

Până acum, prestația lui Popovici la Olimpiadă a fost de-a dreptul admirabilă, cu două calificări în finală, în ciuda vârstei fragede. Totuși, aventura sa la Jocurile Olimpice nu s-a încheiat. Va urma să concureze în serii de 50 de m liber.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)