David Popovici, detalii neștiute despre întâlnirea cu Ian Thorpe: „Mi-ar plăcea să pot să vorbesc”

David Popovici, detalii neștiute despre întâlnirea cu Ian Thorpe: Mi-ar plăcea să pot să vorbesc
Foto: Hepta/Abaca Press / Lairys Laurent/ABACA.

Celebrul sportiv Ian Thorpe i-a înmânat medalia de aur lui David Popovici. Campionul român a dezvăluit câteva detalii despre întâlnirea cu australianul.

Victorie istorică a lui David Popovici

„L-am întâlnit pe Ian Thorpe acum două zile, am avut onoarea asta, am vorbit un pic și mi-a spus că dacă voi câștiga, va încerca să fie el cel care îmi decernează medalia. Nu știu dacă a fost planificat sau nu, dar a fost o onoare să îi strâng mâna de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, înainte de a asculta imnul național.

Mi-ar plăcea să pot să vorbesc și mai mult cu el, să îi cer niște sfaturi, pentru că el a fost în situația în care sunt eu acum, de fapt mult mai sus de atât, doborând recorduri mondiale, reușind astfel de rezultate la o vârstă chiar mai mică, și știu că am multe de învățat de la el”, a spus David, citat de ziare.com.

David Popovici poate câștiga astăzi o nouă medalie.  Finala probei de 100 de metri liber se va desfășura azi, de la ora 19.22.

David Popovici simte „foame de performanță”

David Popovici s-a clasat pe primul loc în cadrul celei de-a doua semifinale din proba de 100 de metri liber. Sportivul a terminat în 47,13 și a setat astfel un nou record mondial de juniori, conform playsport.ro.

Marți, de la ora 10.43, David Popovici a concurat în calificări la proba de 100 metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Sportivul a ieșit primul, timpul său fiind mai bun inclusiv decât al campionului olimpic, americanul Caeleb Dressel.

Imediat după ce a devenit campion mondial la Budapesta, David Popovici a recunoscut că este extenuat și că este „absolut obosit”.

„M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei.

Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată. Încă mai am foame pentru performanță”, a declarat David Popovici, după aurul mondial cucerit în proba de 200 metri liber”, a mărturisit înotătorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe