Ce salariu lunar primește David Popovici de la CS Dinamo. Cu cât este plătit din bani publici noul campion mondial

Ce salariu lunar primește David Popovici de la CS Dinamo. Cu cât este plătit din bani publici noul campion mondial
Foto: Facebook / Comitetul Olimpic și Sportiv Român

David Popovici este sportivul momentului în România, în condițiile în care luni seară a devenit primul român care cucerește aurul mondial într-o probă masculină de natație, la 200 m liber. Înotătorul s-a calificat marți în semifinale și la 100 m liber.

David Popovici, salariu lunar de 7.000 de euro de la CS Dinamo

Sportivul în vârstă de 17 ani este plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul Afacerilor Interne, și încasează un salariu lunar de 7.000 de euro din bani publici, potrivit Eurosport, transmite GSP.ro.

Proaspătul campion mondial a devenit cunoscut publicului larg din țară încă de anul trecut, când a stabilit mai multe recorduri de juniori.

Curtat de universități de top din SUA, David Popovici a ales să rămână în România, iar după Jocurile Olimpice de la Tokyo a plecat de la CSA Steaua și a semnat cu rivala istorică a „roș-albaștrilor”, CS Dinamo.

„Super-transferul anului. Înotătorul David POPOVICI a ales Dinamo! Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României. Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni și antrenorul Adrian Radulescu”, scriau reprezentanții lui CS Dinamo, pe Facebook, în septembrie 2021.

David Popovici, felicitat de Președintele României pentru cucerirea aurului mondial

Înotătorul a fost lăudat de mai multe figuri publice pentru performanța istorică de la Budapesta și a fost felicitat și de președintele Klaus Iohannis.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a scris șeful statului, pe Facebook.

Până la David Popovici, sportivii din România au mai câștigat aurul mondial la natație doar în probe feminine, prin Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Urmăriți B1TV.ro și pe