David Popovici, lăudat de cel mai bun înotător din lume: „Copilul ăsta nu glumește. Eu nu înotam atât de rapid la 16 ani”

David Popovici, lăudat de cel mai bun înotător din lume: „Copilul ăsta nu glumește. Eu nu înotam atât de rapid la 16 ani
Înotătorul David Popovici (16 ani)

David Popovici a impresionat la Jocurile Olimpice. La doar 16 ani, juniorul s-a întrecut cu „greii” din natație, în finalele probelor de 100 și 200 de metri. Românul i-a atras atenția americanului Caeleb Dressel, cel mai bun înotător din lume în momentul de față, la proba de liber.

Joi dimineață, Popovici și Dressel s-au întrecut în finala de 100 de metri liber. Americanul în vârstă de 24 de ani a stabilit un nou record olimpic, cu 47.02, iar puștiul din România a ocupat locul 7.

David Popovici, lăudat de campionul Caeleb Dressel

Prestația lui Popovici nu a rămas neobservată de campionul Dressel, care a recunoscut că la 16 ani nu era atât de rapid precum înotătorul din România.

„Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă.

Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a declarat Dressel, potrivit New York Times.

Continuă aventura la Jocurile Olimpice, pentru David Popovici

În finala de 100 de metri, David Popovici s-a calificat cu al cincilea timp, 47.72. La începutul lunii, românul a stabilit un nou record mondial la juniori, 47.30.

Până acum, prestația lui Popovici la Olimpiadă a fost de-a dreptul admirabilă, cu două calificări în finală, în ciuda vârstei fragede, iar aventura sa la Jocurile Olimpice nu s-a încheiat. Va urma să concureze în seriile de 50 de m liber.

Urmăriți B1TV.ro și pe