David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”

David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport

Miercuri, 4 august, înotătorul David Popovici a fost premiat de Ministerul Educației, în urma parcursului spectaculos de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 10.000 de lei a primit olimpicul, sumă oferită din sponsorizări.

Puștiul în vârstă de 16 ani este elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național „George Coșbuc”, din București.

„Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport (…)”, a declarat David Popovici.

David Popovici l-a impresionat pe campionul mondial

În finala de 100 de metri liber, David Popovici s-a calificat cu al cincilea timp, 47.72. La începutul lunii, românul a stabilit un nou record mondial la juniori, 47.30.

Până acum, prestația lui Popovici la Olimpiadă a fost de-a dreptul admirabilă, cu două calificări în finală, în ciuda vârstei fragede, iar aventura sa la Jocurile Olimpice nu s-a încheiat.

Prestația lui Popovici nu a rămas neobservată de campionul Caeleb Dressel, care a recunoscut că la 16 ani nu era atât de rapid precum înotătorul din România.

„Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă.

Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a declarat Dressel, potrivit New York Times.