Devis Mangia, suspendat de la naționala Maltei pentru comportament sexual neadecvat față de un fotbalist. Presa malteză: Antrenorul italian s-a confruntat cu acuzații similare în România

Devis Mangia, suspendat de la naționala Maltei pentru comportament sexual neadecvat față de un fotbalist. Presa malteză: Antrenorul italian s-a confruntat cu acuzații similare în România
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Jan Woitas

Devis Mangia, selecționer al naționalei malteze și fost antrenor al Universității Craiova, a fost suspendat din funcție de Asociația de Fotbal din Malta (MFA) după ce a fost reclamat de un jucător pentru un presupus comportament sexual neadecvat, transmite Times of Malta.

Devis Mangia, suspendat de la naționala Maltei pentru un presupus comportament sexual neadecvat

Sursele publicației citate spun că MFA ar fi primit o reclamație potrivit căreia selecționerul italian ar fi avut duminică un comportament sexual neadecvat față de un fotbalist al naționalei.

Times of Malta a încercat marți să ia legătura cu Devis Mangia, însă tenativele repetate nu au avut succes. Când a fost contactat, fotbalistul implicat a spus că nu comentează pentru moment și că orice întrebare ar trebui transmisă către MFA.

Devis Mangia a fost numit la cârma naționalei malteze în 2019, iar de atunci echipa a avut o perioadă neașteptat de bună și a urcat 15 poziții în clasamentul FIFA, până pe 184. Contractul italianului este valabil până în decembrie 2023.

MFA nu a comentat informațiile, însă a precizat că l-a „eliberat temporar” de sarcini pe selecționer, în condițiile în care ar fi primit o sesizare despre o presupusă încălcare a politicilor sale. Asociația nu a oferit detalii despre această încălcare de regulament, dar susține că Mangia a asigurat-o de deplina sa disponibilitate pentru lămurirea chestiunii.

Între timp, de echipa națională a Maltei se va ocupa antrenorul asistent, Davide Mazzotta.

Surse MFA spun că va fi înființată o comisie de disciplină care să analizeze subiectul și că Mangia va primi șansa să se apere.

Pe de altă parte, sursele din MFA au confirmat că au fost analizate și acuzațiile de comportament sexual neadecvat care i-ar fi fost aduse lui Mangia în România, înainte să fie numit la naționala Maltei.

Times of Malta amintește că, în perioada în care o antrena pe Universitatea Craiova, tehnicianul italian a fost acuzat că ar fi avut o relație nepotrivită cu un fotbalist. Potrivit publicației, acuzațiile au fost aduse de fostul selecționer Victor Pițurcă, care a spus despre Mangia că i-ar fi făcut avansuri unui jucător.

Urmăriți B1TV.ro și pe