Dinamo a scăpat de depunctare. Planul de reorganizare a fost aprobat de Tribunalul București: „A fost previzionat pentru plata 100% din datoriile către creditori”

Dinamo a scăpat de depunctare. Planul de reorganizare a fost aprobat de Tribunalul București: „A fost previzionat pentru plata 100% din datoriile către creditori”
Mircea Rednic / Foto: FCDinamo.ro

Tribunalul București a aprobat planul de reorganizare a lui FC Dinamo în dosarul de insolvență, acesta fiind previzionat pentru plata integrală a datoriilor către creditori în termen de trei ani de zile, a declarat administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu, pentru Agerpres. Astfel, echipa a scăpat și de riscul de a fi depunctată la finalul lunii noiembrie.

Planul de reorganizare a lui Dinamo, aprobat de Tribunalul București

„Planul de reorganizare a fost aprobat de către judecător. Planul a fost previzionat pentru plata a 100% din datoriile către creditori, o să vedem acum în ce măsură acest lucru va fi posibil. Termenul de achitare este pe trei ani, iar tabelul de creanţe se ridică undeva la 7-8 milioane de euro”, a spus administratorul judiciar al lui FC Dinamo.

El a explicat că, astfel, Dinamo a scăpat și de depunctare, sancțiune pe care ar fi urmat să o primească din partea FRF dacă nu făcea dovada achitării datoriilor sau dacă nu prezenta un plan de reorganizare aprobat de instanță până la 30 noiembrie.

„În acest fel Dinamo scapă de acea sancţiune cu depunctarea pentru că 30 noiembrie era data limită pentru monitorizarea financiară pe care o efectuează Federaţia Română de Fotbal. Iar la acea dată noi vom putea fi în măsură să prezentăm planul de reorganizare al clubului aprobat de Tribunalul Bucureşti. Noi ştiam acest lucru şi totul a fost pe muchie de cuţit, dar e bine atunci când se termină cu bine. Judecătorul sindic a înţeles urgenţa noastră şi mai mult decât atât noi nu am avut decât o singură contestaţie la planul de reorganizare… şi nici la tabelul de creanţe nu au fost prea multe contestaţii, doar trei sau patru şi au fost rezolvate foarte repede. Aşa că din fericire procedura s-a desfăşurat aşa cum ne-am dorit, adică repede”, a adăugat Răzvan Zăvăleanu.

Dinamo București traversează cea mai complicată perioadă din existența sa și este la a doua procedură de insolvență, după cea încheiată în 2015.

La ora actuală, „câinii” ocupă penultima poziție a Ligii 1, cu doar opt puncte înaintea returului, și vor juca luni seară împotriva lui FC Voluntari, una dintre cele două echipe pe care a reușit să le învingă în această ediție de campionat. Înaintea duelului de pe Stadionul „Anghel Iordănescu”, ilfovenii ocupă locul al 8-lea.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană