După ce a zdrobit-o pe Kerber în primul set, Simona Halep a abandonat în actul secund. Locul 3 mondial a părăsit terenul șchiopătând și nu își va putea apăra titlul la WTA Roma (VIDEO)

După ce a zdrobit-o pe Kerber în primul set, Simona Halep a abandonat în actul secund. Locul 3 mondial a părăsit terenul șchiopătând și nu își va putea apăra titlul la WTA Roma (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Oscar J. Barroso

Simona Halep, campioana en-titre de la Roma,a abandonat în setul secund al partidei cu Angelique Kerber din șaisprezecimile WTA Internazionali BNL d’Italia 2021. Locul 3 mondial începuse în forță duelul de miercuri și a închis primul act după mai puțin de o oră, scor 6-1, însă a suferit o accidentare și a părăsit terenul șchiopătând.

Simona Halep nu își va putea apăra titlul la WTA Roma. După un prim set câștigat en-fafare cu Kerber, locul 3 mondial a abandonat în actul secund

În primul set al partidei de la Roma, Simona Halep nu i-a dat nicio șansă lui Angelique Kerber, locul 26 mondial în tenisul feminin. După un 6-1 zdrobitor în doar 58 de minute, a treia tenismenă a lumii a redus din turații, iar după o altă jumătate de oră cele două jucătoare erau la egalitate în actul secund, scor 3-3.

Acela a fost momentul când campioana en-titre a Openului Italian a decis să abandoneze, șchiopătând vizibil și părăsind terenul cu ajutorul echipei medicale.

Simona Halep și Angelique Kerber se cunosc foarte bine, duelul de miercuri fiind practic a 10-a partidă care le pune față în față. Românca o învisese pe sportiva din Germania de cinci ori. Pe zgură se mai întâlniseră o singură dată, la Roland Garros, în sferturile French Open 2018, când actualul loc 3 mondial din tenisul feminin câștiga primul titlu de Grand Slam din carieră.

Imaginile cu Simona Halep șchiopătând pun participarea la Roland Garros sub semnul întrebării

Următorul turneu major pe zgură este chiar cel mai important dintre cele care se desfășoară pe această suprafață, și anume French Open, ale cărui meciuri de pe tabloul sunt programate să înceapă pe 30 mai și să se încheie pe 13 iunie. Faza calificărilor va avea loc între 24 și 28 mai.

Inițial, prestigiosul turneu de la Roland Garros trebuia să înceapă pe 23 mai, însă startul competiției de Grand Slam a fost amânat cu o săptămână, pentru a maximiza șansele ca întrecerea să se desfășoare în condiții cât mai bune din punct de vedere sanitar și, astfel, cu participarea suporterilor, fie ea și la un nivel redus pe fondul restricțiilor anti-coronavirus din Franța.

Urmăriți B1TV.ro și pe