Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 

Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
Eduard Novak, MTS

Apariția noii tulpini Omicron aduce probleme și pentru campioana României la rugby, formația CSM Baia Mare. Zborurile către casă ale celor 36 de sportivi băimăreni care se află într-un turneu în Africa de Sud, au fost anulate.

Echipa a fost testată și niciunul dintre sportivi nu este infectat, însă, din cauza restricțiilor sunt blocați în orașul Bloemfontein, acolo unde s-a desfășurat turneul cu echipele sud-africane, după ce cursa care trebuia să îi aducă în România s-a anulat.

Ministrul Sportului, Eduard Novak a declarat duminică dimineață, într-o intervenție telefonică în matinalul prezentat de Aneta Sîngerozan pe B1 TV, că sportivii ar putea fi repatriați cu un zbor special pus la dispoziție de autoritățile din România. În plus, ministrul a dezvăluit că alți doi cetățeni români, separați de grupul de sportivi au solicitat ajutorul autorităților pentru a fi ajutați să se reîntoarcă în țară și, cel mai probabil, se vor alătura grupul de rugbiști.

Vizele lor sunt extinse, rezervarea este rezolvata in hotel. Am discutat cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și cu ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și facem tot ce putem, ca să-i aducem acasă. Ideea că dacă nu se găsesc zboruri, o sa trimitem un avion, să-i aducem acasă. Am vorbit și cu antrenorul, echipa este relaxată, au primit informațiile necesare. Mai sunt alte două persoane, tot cetățeni romani, care au rămas blocate, sunt in aceeași situație. Dacă nu se găsesc alte zboruri, o să trimitem o aeronavă. Ceilalți doi români,  cred că vor fi repatriați cu același zbor„, a declarat ministrul Eduard Novak, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
07:26 - Virgil Popescu: România este un producător de petrol. Nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu carburanţi (VIDEO)
01:17 - Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)
00:20 - Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
00:00 - Florin Cîțu a susținut că decizia renunțării la certificatul verde COVID la locul de muncă i-a aparținut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila
23:53 - Cazul „Novak Djokovic” se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID
23:28 - Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
23:04 - Adrian Câciu: România pregătește impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră e să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar de la 1 ianuarie 2023
22:47 - Mascații au intrat în casele interlopilor Duduianu. 10 suspecți, luați la secție
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate