Eduard Novak: Știu prin ce treceți, dragi sportivi, și cei care ați reușit să împliniți visul unei medalii, și cei care nu ați reușit. Să nu renunțați niciodată la visul vostru!

Eduard Novak: Știu prin ce treceți, dragi sportivi, și cei care ați reușit să împliniți visul unei medalii, și cei care nu ați reușit. Să nu renunțați niciodată la visul vostru!
Eduard Novak, ministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Cîțu și singurul campion paralimpic român. Sursa foto: Facebook

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, le-a mulțumit sportivilor care au obținut medalii până acum la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Până în acest moment, delegația României a obținut patru medalii olimpice la ediția din Japonia: una de aur (Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin) și trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă feminin; Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari la patru rame masculin; Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă la dublu rame masculini).

Eduard Novak, mesaj pentru sportivii români angrenați în Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

„Suntem deja la jumătatea perioadei de evoluție a sportivilor noștri la Tokyo 2020. O mare parte dintre ei și-au încheiat evoluțiile la Jocurile Olimpice. Au mai rămas în competiție cinci sporturi, iar noi rămânem cu sufletul alături de cei care vor concura între 1 și 8 august. Sper ca gândurile noastre bune să le dea putere și curaj!”, a scris ministrul Sportului, vineri, pe Facebook.

Eduard Novak, care a fost protagonistul unui clinci cu Ana Maria Popescu, a nominalizat în mod deosebit canotajul, scrima și natația.

„Vreau să le mulțumesc medaliaților noștri olimpici de până acum pentru onoarea și bucuria pe care ne-au făcut-o! Canotajul și scrima au demonstrat încă o dată că sunt puternice, că și-au calculat și muncit șansele, că acolo există profesioniști dedicați. Natația românească revine încet și sigur spre marea performanță, avem sportivi de mare valoare, de mare perspectivă, avem și acolo profesioniști care conduc cu pricepere destinele acestui sport. A existat și neșansă, pentru sporturi și sportivi care ar fi meritat podiumul olimpic, dar sunt sigur că ei vor reveni mai puternici. Cum mai puternici vor reveni și cei aflați la prima experiență de o asemenea anvergură, pentru care Tokyo 2020 a fost doar începutul zborului spre performanța olimpică”, a adăugat oficialul.

Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, spune că înțelege prin ce trec sportivii, fie ei medaliați sau nu.

„Știu prin ce treceți, dragi sportivi, și cei care ați reușit să împliniți visul unei medalii, și cei care nu ați reușit, de această dată. Știu și ce a însemnat parcursul vostru de până acum, cu toate piedicile și dificultățile lui. Vă îndemn pe toți să nu renunțați niciodată la visul vostru, indiferent cât de greu pare de atins! Am tot respectul pentru voi!

Hai, România! Curaj!”, a adăugat Eduard Novak, care va participa la proba de ciclism a Jocurilor Paralimpice și la ediția din acest an, care va începe pe 24 august.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc