Emma Răducanu a câștigat US Open 2021 fără să piardă set. La doar 18 ani, britanica a devenit prima tenismenă care cucerește un turneu de Grand Slam pe care l-a început din calificări

Emma Răducanu a câștigat US Open 2021 fără să piardă set. La doar 18 ani, britanica a devenit prima tenismenă care cucerește un turneu de Grand Slam pe care l-a început din calificări
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Jo Becktold

Emma Răducanu (18 ani, Marea Britanie) a învins-o pe Leylah Fernandez (19 ani, Canada), scor 6-4 / 6-3 după o oră și 51 de minute de joc, și a cucerit US Open 2021. A fost abia a doua participare la un turneu de Grand Slam pentru adolescenta britanică, care a devenit oficial prima tenismenă ce începe un Mare Șlem din faza calificărilor și ajunge să îl câștige.

Emma Răducanu, câștigătoarea US Open 2021

Primul set a fost destul de echilibrat, cu ghemuri lungi și disputate, însă Emma Răducanu a avut nervii mai tari și a reușit să îl închidă la 6-4 după exact o oră de joc.

Echilibrul s-a rupt în al doilea set, când britanica a părut mult mai dezinvoltă și a pus presiune pe fiecare serviciu al adversarei. Leylah Fernandez părea să fi trecut la controlul partidei în debutul actului, când a făcut rapid 2-1 cu break, însă Emma Răducanu și-a recăpătat calmul și a trecut din nou la conducerea jocului. Al doilea set s-a încheiat după 51 de minute, la scorul de 6-3.

Tenismena candiană a reclamat un moment din finalul actului secund. Emma Răducanu nu reușise să închidă partida pe serviciul adversarei și era să îl piardă și pe al ei, însă a început să sângereze la piciorul stâng exact la minge de break pentru Leylah Fernandez, astfel că partida a fost oprită pentru un time out medical perfect regulamentar.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat pe tot parcusul Congresului (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)