Eroul Portugaliei are o poveste inedită. Eder, la un pas să vină în Liga 1. Cu ce echipă a fost lusitanul pe punctul de a semna (VIDEO)

Eroul Portugaliei are o poveste inedită. Eder, la un pas să vină în Liga 1. Cu ce echipă a fost lusitanul pe punctul de a semna (VIDEO)
Foto: digisport.ro

Eroul Portugaliei are o poveste inedită. Eder, jucătorul care a marcat unicul gol al finalei Campionatului European a fost la un pas să se transfere în Liga 1.

În urmă cu câţiva ani, oficialii fostei campioane CFR Cluj s-au deplasat în Portugalia să negocieze aducerea atacantului. Transferul nu s-a materializat însă deoarece clubul la care era legitimat Eder cerea prea mulţi bani în schimbul acestuia, potrivit B1TV.

Eder a devenit eroul Portugaliei dupa golul marcat în finala Campionatului European. Atacantul care a scris istorie prin reusita sa a fost la un pas să joace în România. În 2012, acesta a intrat în atenția conducerii CFR Cluj, pe când juca la Academica Coimbra. Imediat s-a transferat la Braga şi a evoluat contra Pandurilor în Europa League.

Directorul sportiv al fostei campioane a mers în Portugalia în 2013 pentru a aranja transferul lui Eder. Negocierile au fost dezvăluite atunci şi de cotidianul "Record".

Preţul cerut de Braga a fost de 1 milion de euro. Clujenii au fost nemulțumiți și au renunțat la achiziție. Ulterior, în 2015 Braga l-a vândut pe Eder la Swansea pentru 6 milioane de euro, iar în urmă cu câteva zile, Swansea l-a vândut pentru 4.5 milioane de euro la Lille.

#DIRECT_ONE_a9ppka#