EXCLUSIV // Stadioanele din România, șanse mari să rămână cu porțile închise pentru spectatori. Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”: „Ar fi un lucru greu de controlat”

EXCLUSIV // Stadioanele din România, șanse mari să rămână cu porțile închise pentru spectatori. Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș: „Ar fi un lucru greu de controlat
Foto: nab.ro

Pandemia de COVID-19 a creat multă debusolare în diversesectoare de activitate. Fotbalul românesc a fost suspendat timp de câteva luni, iar proprietarii de cluburi din Liga 1 cer cu insistență să li se permită să joace din nou cu spectatori. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, crede că nu este momentul oportun pentru o astfel de decizie.

Reprezentanții din fotbalul românesc vor avea din nou întâlniri cu reprezentanții Guvernului, pentru a discuta despre măsurile care se vor lua pentru startul noului sezon competițional. Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv Guvernul României, au anunțat că orice decizie se ia în baza contextului epidemiologic, în urma consultării cu specialiștii din domeniu.

Emilian Imbri: „Până când nu vom face cu toții această boală, nu ne vom liniști”

În opinia lui Emilian Imbri, manager al Spitalului„Victor Babeș”, nu ar fi cazul ca stadioanele să se redeschidă pentru spectatori.

„Ar fi un lucru greu de controlat, greu de prevăzut ce s-ar întâmpla. Pe stadion, oamenii își pierd limitele bucuriilor și manifestărilor de simpatie sau ură față de ceea ce văd pe teren.

Toată lumea suferă, toate ramurile economice. Există nemulțumiri, inclusiv cu privire la neredeschiderea restaurantelor. Pe bună dreptate. Să te duci să mănânci pe genunchi, nu e plăcut. Pentru cei mai puțin pregătiți pentru acest mod de viață este mai puțin îmbucurător.

Noi nu suntem crezuți, doctorii. Nu crede lumea ce ar trebui să se întâmple. Ce încredere să ai în experiența antrenorilor sau a proprietarilor de cluburi, care spun că pe un stadion de 30.000 ar putea să intre 3.000? Unde sunt studiile? Există calcule care-ți asigură un câștig minim, ca să poți să trăiești, să plătești taxele, salariile, da…

Până când nu vom face cu toții această boală, nu ne vom liniști. Pentru că are și acest virus ambițiile lui”, a declarat Emilian Imbri pentru B1.ro.