EXCLUSIV // Vești proaste pentru fanii fotbalului. Dr. Cătălin Apostolescu: „În acest caz, nu se vor redeschide stadioanele”

EXCLUSIV // Vești proaste pentru fanii fotbalului. Dr. Cătălin Apostolescu: „În acest caz, nu se vor redeschide stadioanele
Foto: Bleacher Report Football

Guvernul României are în vedere redeschiderea stadioanelor pentru suporteri, în condiții speciale, potrivit lui Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului. Verdictul va fi comunicatabia la începutul lunii octombrie.

Medicul Cătălin Apostolescu, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, subliniază faptul că următoarele două săptămâni sunt decisive pentru suporterii români de fotbal, dar și pentru alte industrii.

„Ar trebui să vedem ce se va întâmpla la două săptămâni după redeschiderea anului școlar. Trebuie să avem răbdare, să vedem ce ne va aduce redeschiderea școlii. Evaluarea epidemiologică se va face undeva la 1 octombrie. În funcție de ceea ce vom avea atunci, vom decide dacă vom mai deschide ceva sau dacă vom mai închide”, a declarat Apostolescu pentru B1.ro.

Stadioanele, închise din luna martie

Barurile, cafenelele, restaurantele, cinematografele și sălile de fitness s-au redeschis. În cazul arenelor de fotbal însă, procedura este diferită. Pe fondul reînceperii anului școlar și odată cu apropierea sezonului de gripă, se așteaptă ca sistemul medical să fie și mai solicitat, iar numărul de infectări cu SARS-COV-2 să fie mai mare. Întrebat dacă prin absurd, numărul de infectări se va menține pe același platou și în următoarele săptămâni, Cătălin Apostolescu a oferit unrăspuns care poate prăbușientuziasmul fanilor „sportului rege”.

„În acest caz, nu se vor redeschide”, a declarat dr. Apostolescu pentru B1.ro.

Practic, șansele ca numărul de infecări să scadă este nul, potrivit estimărilor specialiștilor. Evident, valorile depind și de numărul de teste efectuate. Totuși, rămâne de văzut în următoarele săptămâni dacă Guvernul va redeschide stadioanele, inițiativă care ar alimenta întrebarea suporterilor: „De ce le-ați ținut închise pe timpul verii?”.