Motivul pentru care Federația Americană de Gimnastică a intrat în proceduri de faliment

Motivul pentru care Federația Americană de Gimnastică a intrat în proceduri de faliment

Federația Americană de Gimnastică a intrat, miercuri, în procedurile de faliment datorită pierderilor financiare generate de scandalurile succesivede abuzuri sexuale ce l-au avut în prim-plan peLarry Nassar, un fost medic de-alfederației, anunță CNN.

Organizația, care are 200.000 de membri, a precizat, însă, că inițierea procedurilor de faliment nu îi vor afecta activitatea de zi cu zi. În plus, federația a precizat că toate daunele obținute de victime vor fi acoperite de firmele de asigurare.

Pe de altă parte, unul dintre avocații acuzării a indicat că, de fapt, inițierea acestor proceduri ar fi o încercare a federației de a scăpa de toate procesele inițiate de victimele lui Larry Nassar.

„Această procedură de famliment va suspenda toate procesele victimelor lui Nassar și eforturile acestora de a descoperi adevărul despre cine din cadrul Federației American de Gimnastică și din cadrul Comitetului Olimpic American știa despre comportamentul criminal al lui Nassar și nu a facut nimic să-l oprească”, a declarat John Manly.

Avocatul a mai acuzat conducerea federației și de faptul că ar fi falimentară nu doar din punct de vedere financiar, ci și din punct de vedere moral.

La nivelul întregii țări, Federația Americană de Gimnastică se confruntă cu o cifră a plângerilor estimată între 350 și 400, potrivit lui Stu Mollrich, un avocat din cadrul firmei Manly, Stewart & Finaldi, care se ocupă de o parte a acestor cazuri.

În luna ianuarie, fostul medic al Federației Americane de Gimnastică, Larry Nassar, a fost condamnat la o sentință de la 40 la 175 de ani de închisoare după ce și-a recunoscut vina în șapte capete de acuzare. El ar putea fi eliberat condiționat de abia în anul 2069.

Înainte de condamnare, peste 150 de femei și fete au declarat în fața instanței că au fost abuzate sexuale de medic sub pretextul acordării de îngrijiri medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe