Federația engleză, anchetată pentru haosul de pe Wembley. Mii de suporteri au intrat fără bilet la finala EURO 2020 (VIDEO)

Federația engleză, anchetată pentru haosul de pe Wembley. Mii de suporteri au intrat fără bilet la finala EURO 2020 (VIDEO)
11 July 2021, United Kingdom, London: A pitch invader is chased by stewards during during the UEFA EURO 2020 final soccer match between Italy and England at Wembley Stadium. Photo: Christian Charisius/dpa

Federația engleză de fotbal (FA) este anchetată de UEFA pentru momentele de haos de pe Stadionul Wembley din Londra, de la finala EURO 2020, când suporterii au aruncat cu obiecte în teren și au huiduit imnul național italian. Mai mult decât atât, se estimează că în jur de 5.000 de fani au intrat pe arenă fără să plătească bilet, ceea ce ar putea atrage și alte sancțiuni pentru asociația din Albion.

Federația engleză de fotbal, anchetată de UEFA pentru haosul de pe Wembley

Pentru comportamentul fanilor englezi la finala EURO 2020, FA se confruntă cu patru capete de acuzare din partea UEFA, iar un inspector va efectua o anchetă separată cu privire la breșele majore de securitate de duminică, potrivit Daily Mail.

Anglia a pierdut finala cu Italia la loviturile de departajare. A fost prima finală de turneu major jucată de selecționata din Albion după 1966, însă meciul a fost marcat de mai multe incidente.

Acuzațiile aduse de UEFA se referă la intrarea suporterilor pe teren, la cei care au aruncat cu obiecte, la momentele pirotehnice și la huiduielile care au însoțit imnul național italian.

Cu doar trei zile în urmă, FA era amendată cu 30.000 de euro tot pentru comportamentul fanilor, însă sancțiunea s-a referit la semifinala jucată de Anglia împotriva Danemarcei, când portarul Kasper Schmeichel a devenit ținta unui laser, deși se pregătea să apere un penalty. În plus, și atunci, imnul oaspeților a fost huiduit și au existat momente pirotehnice.

Mii de suporteri au intrat fără bilet pe Wembley, la finala EURO 2020

UEFA estimează că, înainte de începerea partidei, în jur de 5.000 de fani au intrat pe Stadionul Wembley fără să plătească bilet, iar imaginile arată cum huliganii forțează porțile pentru a pătrunde în incintă. Numărul ar putea fi mult mai mare, însă acest lucru va fi aflat abia după finalizarea anchetei. Se crede că oamenii au putut să intre pe stadion chiar și în prelungirile partidei.

Cele mai violente scene au avut loc în Leicester Square din Londra și pe Wembley. Poliția a arestat 86 de persoane, iar 53 dintre acestea au fost reținute chiar la stadion, și cel puțin 19 ofițeri au fost răniți.

Urmăriți B1TV.ro și pe