Federația Română de Fotbal: 4 arbitri au fost testați pozitiv cu noul coronavirus

Federația Română de Fotbal: 4 arbitri au fost testați pozitiv cu noul coronavirus
Foto: pixabay.com

Federația Română de Fotbal a confirmat încă un arbitru testat pozitiv cu noul coronavirus, al patrulea în ultima săptămână.

FRF a refuzat să dezvăluie numele celor 4 oficiali de joc care s-au infectat cu SARS-COV2, însă a dat asigurări căau fost retrași din activitate și se află în izolarepână la însănătoșire.

Cine sunt arbitri infectați cu coronavirus

Potrivit GSP, ar fi vorba despreGeorge Găman (35 de ani), care ar fi luat virusul de la un alt arbitru infectat, Iulian Călin, depistat pozitiv în urmă cu aproape o săptămână.

Găman s-a aflat ultima dată la centru în partida Viitorul – Dinamo (1-0) din play-out, pe 2 iulie, iar înainte de asta la Hermannstadt – Clinceni (0-1), pe 26 iunie.

În ultimele zile, Florin Păunescu (42 de ani), Cătălin Buși și Iulian Călin au fost depistați pozitiv cu COVID-19, motiv pentru care toți cei cu care au avut contact au fost plasați în izolare.

5 fotbalisți de laPetrolul Ploiști, depistați cu noul coronavirus

Reamintim că, cinci fotbaliști de la echipa Petrolul Ploiști, din Liga 2, au fost depistați pozitiv cu COVID-19. „Lupii galbeni” ar fi trebuit să înceapă meciurile din play-off-ul pentru promovare, însă acesteasunt acum amânate.

Cei 5 jucători au fost internați la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare pentru 14 zile.

Conform protocolului sanitar, Petrolul ar putea încasa cea mai mare amendă, adică 100.000 de lei, circa 20.000 de euro, pentru apariția focarului de Covid-19.

Mai multe cazuri de infecție cucoronavirusîn Liga 1

Campionatul de fotbal al României trebuia să reînceapă cu meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani, dar duelul a fost amânat din cauză că medicul echipei, dar și unul dintre jucători au fost depistați cu COVID-19. În plus, chiar și magazionerul de la FC Dinamo București a fost testat pozitiv.

De asemenea, Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, printr-uncomunicat de presăemis miercuri, că încă un arbitru – al treilea la număr – a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și, pe cale de consecință, a fost retras de la delegări. Mai mult, spune forul, colegii cu care s-a văzut în ultimele zile, așa-zișii „contacți”, au intrat în izolare și vor fi testați din nou.

Nou bilanț îngrijorător al cazurilor de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, că 592cazuri noi deCOVID-19au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al cazurilor decoronavirusîn țara noastră ajunge astfel la 31.381.

Dintrepersoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici,externați la 10 ziledupă depistare. În ceea ce privește bilanțul deceselor, autoritățile române anunță că acesta a ajuns la 1.847, ultimele 13 morți fiind înregistrați în intervalul 9 iulie, ora 10.00 – 10 iulie, ora 10.00.