FIFA ia în calcul să schimbe data de începere a Cupei Mondiale pentru a permite Qatarului să joace în deschidere

FIFA ia în calcul să schimbe data de începere a Cupei Mondiale pentru a permite Qatarului să joace în deschidere
Stadionul Internațional Khalifa din Al Rayyan, Qatar. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

FIFA este gata să schimbe data de începere a Cupei Mondiale din 2022 astfel încât selecționata țării-gazdă să poată da startul turneului, potrivit Daily Mail.

FIFA ia în calcul să schimbe data de începere a Cupei Mondiale

Ediția din acest an a turneului final fusese programată inițial să debuteze pe 21 noiembrie, cu o partidă între Senegal și Țările de Jos.

Cu toate acestea, la rugămintea gazdelor, organismul internațional ar urma să devanseze startul turneului cu o zi pentru ca selecționata pregătită de Felix Sanchez să poată juca în deschidere. Astfel, partida cu Ecuador ar urma să se joace duminică, 20 noiembrie, și nu luni, cum a fost stabilit ințial.

Singura partidă afectată de noul calendar este cea dintre Țările de Jos și Senegal, care ar urma să se dispute tot luni, însă la o altă oră.

Pentru a intra în vigoare, decizia trebuie să fie validată de Biroul Consiliului FIFA, organism din care fac parte președintele Gianni Infantino și liderii fiecărei confederații continentale.

Publicația Athletic susține că acordul ar urma să se materializeze în următoarele zile.

În noul scenariu, Cupa Mondială din Qatar va începe, așadar, pe 20 noiembrie și se va încheia pe 18 decembrie.

„A fost o tradiție îndelungată să fie marcat începutul Cupei Mondiale FIFA printr-o ceremonie de deschidere cu ocazia primului meci, în care participă fie gazdele, fie campionii en-titre, un aspect despre care se consideră că are o valoare semnificativă din punct de vedere ceremonial, cultural și comercial”, a fost poziția exprimată de FIFA într-o scrisoare către Biroul Consiliului.

Qatarul refuzase inițial să participe în meciul de deschidere, care ar fi trebuit să aibă loc pe 21 noiembrie, la ora locală 13. Se crede că decizia a fost motivată de dorința Emirului de a marca participarea selecționatei qatariene la Cupa Mondială cu un spectacol de artificii, însă ora prânzului nu era potrivită pentru un asemenea eveniment pirotehnic.

Totuși, Qatarul vrea să păstreze tradiția în care turneul este deschis de țara-gazdă, așa că ar fi făcut lobby pentru modificarea calendarului de o manieră care să permită și spectacolul de artificii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)