Finalele Wimbledon, cu acces la capacitate maximă pentru suporteri. Semifinalele și finala EURO 2020, cu 40.000 de fani în tribune. Guvernul britanic a confirmat vestea momentului în sport

Finalele Wimbledon, cu acces la capacitate maximă pentru suporteri. Semifinalele și finala EURO 2020, cu 40.000 de fani în tribune. Guvernul britanic a confirmat vestea momentului în sport
foto: Facebook

Veste bună pentru iubitorii sportului. Finalele Wimbledon de luna viitoare se vor juca la capacitate maximă, iar la semifinalele și finala EURO 2020 de pe Stadionul Wembley din Londra vor avea acces 40.000 de fani.

Guvernul Regatului Unit a confirmat că accesul va fi extins la mai multe evenimente, ca parte dintr-o serie de evenimente-pilot, astfel că renumita arenă Wembley va fi deschisă la jumătate din capacitate atât pentru ultima optime desfășurată la Londra, cât și pentru semifinale și finală, potrivit Evening Standard.

În Marea Britanie, noua fază de relaxare a restricțiilor a fost amânată cu patru săptămâni, din cauza creșterii numărului de cazuri asociate cu varianta Delta a SARS-CoV-2.

Finalele Wimbledon, cu acces la capacitate maximă

Chiar și așa, la cel mai prestigios turneu de tenis din lume, finala feminină din 10 iulie se va desfășura într-o arenă plină. La proba feminină, campioana en-titre este nimeni alta decât Simona Halep, a treia tenismenă a lumii. Câștigătoarea din 2019 nu a avut șansa de a-și apăra trofeul în 2020, când Wimbledon a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

Deschiderea arenei la capacitate maximă este valabilă și pentru finala masculină, care va avea loc în 11 iulie. În 2019, la proba masculină s-a impus actualul lider ATP, Novak Djokovic, proaspăt câștigător al Roland Garros.

Circa 40.000 de fani la semifinalele și finala EURO 2020 de pe Wembley

Autoritățile britanice au precizat, totodată, că Stadionul Wembley va fi deschis la 50% din capacitate pentru ultima optime pe care o găzduiește la EURO 2020, dar și pentru semifinale și finală. Astfel, celebra arenă londoneză va înregistra la nivel național cea mai numeroasă prezență din ultimele 15 luni, cu circa 40.000 de fani în tribune pentru fiecare dintre meciurile menționate.

Astăzi, la EURO 2020 intră în scenă și campioana la zi, Portugalia, care înfruntă selecționata Ungariei la ora 19. La Budapesta se află și Ladislau Boloni, care va profita de această ocazie pentru o revedere cu fotbalistul său favorit, marele Cristiano Ronaldo, cel pe care îl aducea la echipa mare a lui Sporting pe când lusitanul avea doar 16 ani.

În celălalt meci din grupă se înfruntă ultimele două campioane mondiale, Franța și Germania, la Munchen, de la ora 22.