Finalele Wimbledon, cu acces la capacitate maximă pentru suporteri. Semifinalele și finala EURO 2020, cu 40.000 de fani în tribune. Guvernul britanic a confirmat vestea momentului în sport

Finalele Wimbledon, cu acces la capacitate maximă pentru suporteri. Semifinalele și finala EURO 2020, cu 40.000 de fani în tribune. Guvernul britanic a confirmat vestea momentului în sport
foto: Facebook

Veste bună pentru iubitorii sportului. Finalele Wimbledon de luna viitoare se vor juca la capacitate maximă, iar la semifinalele și finala EURO 2020 de pe Stadionul Wembley din Londra vor avea acces 40.000 de fani.

Guvernul Regatului Unit a confirmat că accesul va fi extins la mai multe evenimente, ca parte dintr-o serie de evenimente-pilot, astfel că renumita arenă Wembley va fi deschisă la jumătate din capacitate atât pentru ultima optime desfășurată la Londra, cât și pentru semifinale și finală, potrivit Evening Standard.

În Marea Britanie, noua fază de relaxare a restricțiilor a fost amânată cu patru săptămâni, din cauza creșterii numărului de cazuri asociate cu varianta Delta a SARS-CoV-2.

Finalele Wimbledon, cu acces la capacitate maximă

Chiar și așa, la cel mai prestigios turneu de tenis din lume, finala feminină din 10 iulie se va desfășura într-o arenă plină. La proba feminină, campioana en-titre este nimeni alta decât Simona Halep, a treia tenismenă a lumii. Câștigătoarea din 2019 nu a avut șansa de a-și apăra trofeul în 2020, când Wimbledon a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

Deschiderea arenei la capacitate maximă este valabilă și pentru finala masculină, care va avea loc în 11 iulie. În 2019, la proba masculină s-a impus actualul lider ATP, Novak Djokovic, proaspăt câștigător al Roland Garros.

Circa 40.000 de fani la semifinalele și finala EURO 2020 de pe Wembley

Autoritățile britanice au precizat, totodată, că Stadionul Wembley va fi deschis la 50% din capacitate pentru ultima optime pe care o găzduiește la EURO 2020, dar și pentru semifinale și finală. Astfel, celebra arenă londoneză va înregistra la nivel național cea mai numeroasă prezență din ultimele 15 luni, cu circa 40.000 de fani în tribune pentru fiecare dintre meciurile menționate.

Astăzi, la EURO 2020 intră în scenă și campioana la zi, Portugalia, care înfruntă selecționata Ungariei la ora 19. La Budapesta se află și Ladislau Boloni, care va profita de această ocazie pentru o revedere cu fotbalistul său favorit, marele Cristiano Ronaldo, cel pe care îl aducea la echipa mare a lui Sporting pe când lusitanul avea doar 16 ani.

În celălalt meci din grupă se înfruntă ultimele două campioane mondiale, Franța și Germania, la Munchen, de la ora 22.

Ultima oră
20:07 - Legendarul Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la 79 de ani
20:00 - Referendum rezolvă disputa: elvețienii acceptă certificatul pandemic
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)