Florin Bratu, noul selecționer al României U21. FRF: Obiectivul său, calificarea la Jocurile Olimpice din 2024

Florin Bratu, noul selecționer al României U21. FRF: Obiectivul său, calificarea la Jocurile Olimpice din 2024
Foto: Facebook @ Florin Bratu

Fostul atacant Florin Bratu a preluat naționala Under 21, pe care o va conduce pentru următorii doi ani de zile, și are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a anunțat luni Federația Română de Fotbal.

România a fost prezentă și la Tokyo 2020, unde a obținut patru puncte dintr-o grupă cu Noua Zeelandă, Honduras și Coreea de Sud, ratând astfel accederea în faza piramidală a competiției.

FRF: Florin Bratu, noul selecționer al României U21

Ca fotbalist, Florin Bratu a înregistrat 14 selecții la echipa națională, pentru care a marcat de două ori. El a evoluat la cluburi precum Rapid București, Galatasaray, Nantes, Dinamo București, Valenciennes sau Litex Lovech. Cele patru trofee cucerite în cariera de jucător sunt titlul de campion al României, Cupa României, Supercupa României și Supercupa Bulgariei.

În cariera de antrenor, Florin Bratu a trecut pe la Dinamo U19, alături de care a câștigat Liga Elitelor în 2017, România U18, Dinamo București, Aerostar Bacău, Turris Oltul și Concordia Chiajna.

„E o mare provocare, mereu mi-am dorit să antrenez echipa națională și îmi doresc să fac performanță. Nu e ușor, vin după Mirel Rădoi și Adrian Mutu, doi selecționeri care au făcut o figură frumoasă la turneele finale, dar nu mă sperie. Obiectivele mele sunt să aduc jucători în prim plan pentru prima reprezentativă și să calific din nou România la Jocurile Olimpice. Am avantajul că e o nouă generație U21 acum, dar e una pe care eu o cunosc, am antrenat-o la Under 18. Am încredere că putem forma un grup unit, o echipă care să aibă rezultate”, a declarat Florin Bratu, la FRF TV.

FRF a anunțat că Florin Bratu va fi prezentat oficial marți, 10 august, într-o conferință de presă care se va desfășura la Casa Fotbalului, începând cu ora 12.

Potrivit FRF, viitoarea națională U21 va începe în septembrie pregătirea pentru turneul final din 2023, care va fi găzduit de România și Georgia. „Tricolorii mici” și-au asigurat deja prezența la Euro 2023, din postura de țară-gazdă, și vor disputa două amicale pe stadionul Arcul de Triumf în debutul lunii viitoare – cu Anglia (3 septembrie) și cu Georgia (7 septembrie).