FOOTBALL LEAKS: FSCB a cumpărat din Germania un aparat care poate să DOPEZE ÎN MASĂ! Clubul recunoaște, jucătorii NU

FOOTBALL LEAKS: FSCB a cumpărat din Germania un aparat care poate să DOPEZE ÎN MASĂ! Clubul recunoaște, jucătorii NU
sursă foto: Gazeta Sporturilor

Football Leaks aduce noi dezvăluiri care șochează fotbalul mondial, iar de această dată este vizată România. Gazeta Sporturilor scrie că au găsit dovada folosirii în masă a ozonoterapiei la FCSB, metodă imposibil de depistat, după ce FCSB a cumpărat un aparat de proiectat și pentru autohemoterapie.

Firma care i-a emis clubului FCSB factura de ozonoterapie este deținută de Ștefan Tiron, potrivit facturii publicate de redacția GSP, care a vorbit cu medicul Tiron despre dministrarea tratamentului, precum și despre efectele acestuia.

Ozonoterapia este o terapie alternativă controversată folosită pentru prima dată de un doctor german în anii ’50. Sunt cinci metode cunoscute de ozonoterapie: insuflații rectale, injecții în articulații cu sânge îmbogățit cu ozon, saună cu ozon, autohemoterapie minoră sau majoră. Efectul este îmbogățirea cu oxigen a hematiilor din sânge, iar asta duce la o mai bună activitate a corpului.

În comparație cu alte metode de dopaj, marele avantaj al ozonoterapiei este rata infimă de detecție. Dacă o agenție antidoping vrea să demonstreze folosirea acestui tertip, spune doctorul Tiron, singura șansă este „să-l prindă pe sportiv cu acul în venă”. Nicio altă urmă nu rămâne în sânge.

Acum, odată cu factura din contabilitatea FCSB, pentru prima dată în istoria sportului există o dovadă a folosirii în masă a ozonoterapiei la un club de fotbal.

La cabinetul doctorului Tiron, niciuna din metode nu costă 100 de lei de persoană, scrie GSP, prețul menționat în factura eliberată clubului FCSB. Procedurile permise în sport sunt mai ieftine. Injecțiile locale și insuflațiile rectale costă 70 de lei de persoană. Procedura interzisă, autohemoterapia majoră, e mai scumpă: 170 de lei de persoană.

Totuși, potrivit facturii, 18 persoane de la clubul FCSB au primit ozonoterapie pe 8 martie 2016.