Fotbal la negru: Vedetele Chiajnei au jucat fără permis de muncă în returul sezonului trecut (VIDEO)

Fotbal la negru: Vedetele Chiajnei au jucat fără permis de muncă în returul sezonului trecut (VIDEO)

Încă un scandal în fotbalul românesc. Concordia Chiajna, finalista Cupei Ligii României şi una dintre revelaţiile din returul sezonul trecut, şi-a folosit vedetele aduse pe perioada iernii, la negru! Printre fotbaliştii folosiţi astfel se numără şi internaţionalul ucrainean Artem Milevski, care a înscris șase goluri în 16 meciuri pentru echipa ilfoveană în stagiunea precedentă, informează B1 TV.

Trei jucători care au contribuit serios la salvarea Concordiei Chiajna de la retrogradare au jucat pentru aproape o lună de zile la negru. Este vorba despre vedeta fotbalului ucrainean, Artem Milevski, de senegalezul Niasse şi de nigerianul Chukwu Odibe. Aceştia au fost folosiţi deşi încă nu le sosiseră permisele de muncă şi nu ar fi avut dreptul să presteze servicii în România.

Potrivit documentelor obţinute de jurnaliştii de la Pro Sport, Concordia Chiajna a semnat cu Odibe abia pe 22 martie, în timp ce contractele de muncă ale lui Milevski şi Niasse au fost făcute pe 30 martie.

În plan sportiv Concordia a obţinut un avantaj imens prin folosirea celor trei jucători. Aceştia au evoluat în patru meciuri din Liga Întâi şi în turul semifinalei Cupei Ligii României, interval în care Milevski, jucător cu 50 de prezenţe în naţionala Ucrainei, a înscris de trei ori.

Fotbal la negru: Vedetele Chiajnei au jucat fără permis de muncă în returul sezonului trecut

#DIRECT_ONE_vhcjnu#

La FRF însă nu se ştia nimic despre această situaţie.

”Acum aflu despre acest lucru. Orice legitimare trece pe la Ligă. Aşteptăm să vedem care va fi poziţia lor. Sunt uimit de ce aud. Din păcate, noi nu avem pârghii pentru a verifica situaţiile de acest gen care se pretrec în Liga 1”, a susținut Răzvan Burleanu.

În schimb, preşedintele clubului din Chiajna a declarat că aceasta este o practică obişnuită în Liga Întâi.

Aveam toate documentele de muncă şi am primit un bonuleţ. Cu el am mers la Ligă şi am obţinut legitimarea. Nimic neregulamentar. Toată lumea procedează aşa în Liga 1. Verificaţi şi la alte cluburi, la Steaua, la Dinamo”, a susținut Cristian Tănase, preşedinte Concordia Chiajna.

Concordia Chiajna va juca cu Steaua Bucureşti pe 17 iulie în finala Cupei Ligii României, ediţia 2015-2016. Partida a fost programată iniţial pe 11 mai, dar data desfăşurării s-a mutat la solicitarea selecţionerului de atunci al României, Anghel Iordănescu. Acesta a dorit să aibă mai repede sub comandă internaţionalii de la echipa roş-albastră, în perspectiva Campionatului European din Franţa.