Gabriela Firea l-a demis pe Alin Petrache de la conducerea CSM Bucureşti. Motivul care l-a costat funcţia

Gabriela Firea l-a demis pe Alin Petrache de la conducerea CSM Bucureşti. Motivul care l-a costat funcţia

Gabriela Firea l-a demis pe Alin Petrache de la conducerea Clubului Sportiv Municipal București. Primărița susține că fostul rugbist ar fi intenţionat să aloce peste jumătate de milion de euro pentru organizarea evenimentului care marcheză 10 ani de existenţă a clubului, o suma exagerată în opinia acesteia.

"Am luat decizia de a-l schimba din funcţie pe domnul Alin Petrache pentru că nu accept şi nu voi accepta niciodată ca managerul unei instituţii din subordinea Primăriei Capitalei, chiar dacă este ordonator terţiar de credite, să cheltuiască banii publici într-un mod iresponsabil. Intenţia de a cheltui peste jumătate de milion de euro pentru un astfel de eveniment faraonic nu se încadrează în politica actualei administraţii. Am alocat anul acesta un buget consistent pentru susţinerea performanţelor sportive, însă acest buget trebuie să fie utilizat judicios şi cu responsabilitate", a declarat Gabriela Firea, potrivit mediafax.

Născut pe 29 octombrie 1976, la Bucureşti, Alin Petrache a fost jucător de rugby. După și-a încheiatr activitatea sportivă, acesta a fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby până în 2014, când pe 29 mai, a fost ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în locul lui Octavian Morariu.

Alin Petrache a renunţat la preşedinţia COSR după Jocurile Olimpice de la Rio, din vara anului trecut.