Gabriela Ruse, din ce în ce mai aproape de câștigarea celui de-al doilea turneu consecutiv. A ajuns în sferturi, la Palermo

Gabriela Ruse, din ce în ce mai aproape de câștigarea celui de-al doilea turneu consecutiv. A ajuns în sferturi, la Palermo

Gabriela Elena Ruse (23 de ani, 137 WTA) continuă parcursul spectaculos în circuitul de tenis. Românca a reușit să se califice în al doilea sfert de finală consecutiv, după abandonul adversarei.

Sportiva din România, care traversează cea mai bună perioadă a carierei, a ajuns în sferturile turneului WTA de la Palermo. Până acum, Gabriela Ruse și-a asigurat un câștig de 4.677 de euro și 60 de puncte WTA. Astfel, reușește să urce pe cea mai bună poziție din carieră în clasamentul mondial, locul 122.

Gabriela Ruse, în cea mai bună formă din carieră

La Palermo, bucureșteanca a beneficiat de abandonul adversarei în optimile din Italia, Jil Teichmann (55 WTA). În această săptămână, Ruse a bifat trei victorii în această săptămână, două în calificări și una pe tabloul principal (6-3, 6-1 cu Mandy Minella din Luxemburg, locul 227 WTA).

Ruse pare a fi cea mai în formă jucătoare româncă de tenis. Este neînvinsă de 11 meciuri, iar pe 11 iulie a câștigat primul titlu WTA din carieră, la Hamburg, în urma finalei cu Andrea Petkovic (97 WTA). Românca s-a impus cu 7-6(6), 6-4.

Turneul de la Palermo este cotat cu 250 de puncte WTA.

Ultima oră
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”