Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open de Veronika Kudermetova. Tot miercuri a părăsit turneul și Jaqueline Cristian

Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open de Veronika Kudermetova. Tot miercuri a părăsit turneul și Jaqueline Cristian
Foto: Hepta.ro / DPA Images / JOEL CARRETT

Gabriela Ruse a fost învinsă de Veronika Kudermetova în turul II de la Australian Open 2022, scor 2-6 / 5-7 după o oră și 25 de minute, și părăsește turneul de Grand Slam de la Antipozi. Tot miercuri dimineață a fost eliminată din competiție și Jaqueline Cristian, care cedase în compania lui Madison Keys cu același scor, în o oră și 31 de minute.

Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open după o înfrângere cu Veronika Kudermetova

Veronika Kudermetova, locul 32 mondial, pornea cu prima șansă în partida cu Gabriela Ruse, locul 72 mondial, și a avut un prim set facil, pe care l-a închis la 2 în doar 36 de minute. Deși cursul jocului părea că s-a schimbat în actul al doilea, cu românca desprinzându-se la 5-2, tenismena din Rusia a răsturnat din nou situația în favoarea sa și s-a calificat în turul al treilea. A fost primul duel direct dintre ele.

Pentru Gabriela Ruse, accederea în turul al doilea a fost cel mai bun rezultat obținut până acum la Australian Open, unde a fost prezentă în premieră pe tabloul principal. Românca, care se află la cea mai bună clasare WTA din carieră, mai participase doar la ediția din 2020, însă la acel moment nu reușea să treacă de faza calificărilor.

Gabi Ruse venea după victoria de senzație cu Jasmine Paolini, locul 52 mondial, scor 6-1 / 6-3 în o oră și 10 minute.

Jaqueline Cristian a părăsit și ea turneul de Grand Slam de la Melbourne

Jaqueline Cristian s-a văzut și ea eliminată de la Australian Open 2022, în noaptea de marți spre miercuri. Românca a dat peste o jucătoare în mare formă, Madison Keys, care în weekend a câștigat turneul WTA de la Adelaide, una dintre competițiile care au prefațat primul Grand Slam al anului. Tenismena americană nu i-a dat prea multe șanse și s-a impus în două seturi, scor 6-2 / 7-5 după o oră și 31 de minute. Nici ele nu se mai întâlniseră până acum.

Românca în vârstă de 23 de ani este și ea la cea mai bună clasare din carieră, locul 69 mondial, și a fost prezentă și ea în premieră pe tabloul principal de la Australian Open. Mai participase la edițiile din 2020 și 2021, dar nu reușise să treacă de calificări.

Ea venea după succesul cu Greetje Minnen, scor 7-5 / 6-4 în o oră și 43 de minute.

Urmăriți B1TV.ro și pe