Germania, demonstrație de forță cu Portugalia, scor 4-2. Lusitanii au deschis scorul, dar au cedat în fața „panzerelor” în a doua etapă a grupelor EURO 2020

Germania, demonstrație de forță cu Portugalia, scor 4-2. Lusitanii au deschis scorul, dar au cedat în fața „panzerelor” în a doua etapă a grupelor EURO 2020
foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

Selecționata de fotbal a Germaniei a învins autoritar Portugalia, scor final 4-2, sâmbătă, la Munchen, în a doua etapă a grupelor EURO 2020. Campioana europeană en-titre a fost cea care a deschis scorul, prin reușita lui Cristiano Ronaldo, însă „panzerele” au răsturnat handicapul de pe tabelă și au obținut primele trei puncte în Grupa F, unde ecuația calificării se complică dramatic.

Germania, demonstrație de forță cu Portugalia, scor 4-2, în a doua etapă a grupelor EURO 2020

Învinsă de Franța în prima etapă, Germania căuta cu disperare primele puncte în Grupa F, care pune față în față ultimele două campioane mondiale, campioana europeană la zi și Ungaria. Chiar și așa, marele Cristiano Ronaldo a fost cel care a punctat primul, în minutul 15, îndeplinind o simplă formalitate la capătul unui contraatac-școală.

Cu toate acestea, Germania a continuat să preseze și a reușit să întoarcă rezultatul până la pauză, prin autogolul lui Ruben Dias din minutul 35 și reușita lui Guerreiro din minutul 39. Tot echipa lui Low a avut inițiativa și în partea a doua, reușind să se desprindă prin golurile lui Havertz (minutul 51), unicul marcator dinfinalaChampions League din 2021, și Gosens (minutul 60).

Portugalia a redus din diferență în minutul 67, prin golul lui Jota, însă fluierul final le-a prins pe cele două echipe la o diferență de două goluri, 4-2 pentru Germania.

Calculele se complică în cea mai frumoasă grupă a Europeanului, Grupa F, unde tot sâmbătă Ungaria a reușit să obțină un punct nesperat prin remiza cu campioana mondială, 1-1, la Budapesta. După a doua etapă clasamentul arată astfel:

  1. Franța – 4 puncte;
  2. Germania – 3 puncte;
  3. Portugalia – 3 puncte;
  4. Ungaria – 1 punct.