SCANDALUL MONSTRU dintre Hagi şi antrenorul secund al Astrei continuă. ‘Regele’, ACUZAT de RASISM: A folosit un slogan NEONAZIST!

SCANDALUL MONSTRU dintre Hagi şi antrenorul secund al Astrei continuă. 'Regele', ACUZAT de RASISM: A folosit un slogan NEONAZIST!
Foto: fcviitorul.ro

Meciul Viitorul-Astra (1-0) din etapa a zecea a Ligii I a dus la un scandal monstru între Gheorghe Hagi şi Yuksel Yesilova, unul dintre secunzii lui Gigi Mulţescu.
Cei doi tehnicieni s-au îmbrâncit, motiv pentru care au fost eliminaţi de arbitru.

Antrenorul turc a povestit de la ce a plecat cearta pe care a avut-o cu patronul şi tehnicianul celor de la Viitorul și a lansat acuzații dure.
Yesilova îl acuză pe Hagi de rasism și susţine că „Regele” a folosit un slogan neonazist atunci când i-a transmis să se întoarcă în Turcia.

„Jucătorii lor ar fi trebuit să ne dea nouă mingea și nu au făcut-o. S-a mai întâmplat asta în fotbal, dar antrenorul a arătat caracter. El putea să dea comandă să lase Astra să dea gol! Să arăți că ai personalitate. Ești Gică Hagi. Să le spui fotbaliștilor tăi: ‘Nu e corect, hai să arătăm fair-play’. A fost așa ceva și-n Turcia și ceilalți au fost lăsăți să înscrie și ei. Dar el a fost fericit. A venit la banca noastră și i-a spus lui Gigi Mulţescu că-i pare rău, că nu e greșeala lui.
Atunci am spus ‘harsaz’, adică hoț, dar m-am referit la faptul că a furat munca echipei noastre, nu m-am referit la el personal. Preparatorul fizic a muncit 18 ore pentru meciul ăsta, eu am muncit, jucătorii, șoferul, toată lumea din club. Asta am zis”, a declarat, pentru prosport.ro, Yuksel Yesilova.

„Și mai e ceva… Mi-a zis să mă duc acasă. Ăsta e un slogan de la naziști. Neonaziştii din Germania folosesc asta când se referă la alte popoare: ‘Turcilor, plecați acasă!’, așa le spun minorităților. Ăsta e slogan neo-nazist. Hagi nu ar trebui să spună așa ceva. E rasism”, susţine antrenorul turc.

El mai afirmă că, în urma scandalului cu Gică Hagi, a fost ameninţat.
„Când unul ca Hagi spune așa ceva, o persoană foarte importantă, se mai întâmplă și altele. Am primit zeci de mesaje pe Facebook în care am fost înjurat: ‘bastard otoman’, ‘du-te acasă'”, a precizat Yuksel Yesilova.

Gică Hagi a povestit, după meciul cu Astra, de ce a fost eliminat.
„La final a fost un incident care a stricat tot, din cauza unei singure persoane. Am vrut să merg la nea Gigi Mulțescu să îi cer scuze. A fost decizia lui Vlad Achim. Băiatul acela a venit și a strigat hârsâz (‘hoț’ în limba turcă, n.r.), adică eu sunt hoț. A venit în România să muncească și să mă facă pe mine hoț. Toate erau foarte linișitite. Antrenorul secund a venit, a vorbit și după tot pe mine m-a eliminat. Eu venisem doar să îi cer scuze. Achim a luat decizia. Trebuia să dea mingea la ei. Jucătorii au luat decizia, nu eu. Poate aveau dreptate”, a afirmat „Regele”.

Urmăriți B1TV.ro și pe