Ghid special pentru Ronaldo și fanii Manchester: străinii, atenționați să fie atenți „la apa, mâncarea și toaletele” din Moldova

Ghid special pentru Ronaldo și fanii Manchester: străinii, atenționați să fie atenți „la apa, mâncarea și toaletele” din Moldova
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Stadionul Zimbru din Chişinău găzduiește joi, 15 septembrie, de la ora 19.45, un meci din cadrul grupelor UEFA Europa League. Campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol, joacă împotriva echipei engleze Manchester United.

Reguli și recomandări bizare pentru fanii Manchester United

În acest context, în mediul online a apărut un Ghid destinat fanilor Manchester United din străinătate, care ajung la meciul disputat pe stadionul Zimbru. Ghidul prezintă informații despre Republica Moldova, limba vorbită, precum și recomandări despre alimentație, nivelul de criminalitate și accesul la sănătate, informează unimedia.

Potrivit sursei citate, fanii Manchester United sunt îndemnați să fie atenți la tâlhari și hoții de buzunare. De asemenea, străinii sunt atenționați în privința fraudelor cu cardurile bancare, fraudele la bancomate și spargerile de autovehicule. Ghidul mai punctează că infracțiunile sunt răspândite în piețele aglomerate și în transportul public.

Străinii, atenționați să fie atenți „la apa, mâncarea și toaletele”

Potrivit ghidului, calitatea aerului în Chișinău depășește pragurile recomandate în zonele urbane, motiv pentru care oamenii cu boli respiratorii sunt îndemnați să fie precauți și să aibă medicamentele necesare la îndemână.

„Apa potabilă poate fi nesigură în Moldova, în special în zonele rurale. Utilizați numai apă îmbuteliată, fiartă sau purificată în alt mod pentru băut și gătit. Nu folosiți cuburi de gheață din surse de apă nepurificată. Mâncați numai alimente bine gătite, servite fierbinți, fructe și legume pe care le-ați curățat și decojit, evitați salatele. Consumați numai lapte și produse lactate pasteurizate. Evitați vânzătorii ambulanți”, se arată în ghid.

Totodată, fanii au fost atenționați în privința toaletelor de la stadionul Zimbru. Chiar dacă este specificat faptul că există un număr suficient, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, acestea sunt descrise ca fiind „neobișnuite”. „Nu este ceea ce ne-am obișnuit să vedem în Marea Britanie și sunt mult mai simple ca stil (adică la nivelul podelei, fără scaun)”, se mai arată în document, citat de unimedia.

Urmăriți B1TV.ro și pe