Gigi Becali, în atenția asociațiilor internaționale de fotbal pentru practicile „medievale” de la FCSB. „Sfătuim jucătorii să nu meargă acolo”

Gigi Becali, în atenția asociațiilor internaționale de fotbal pentru practicile „medievale de la FCSB. „Sfătuim jucătorii să nu meargă acolo
Gigi Becali, patronul FCSB. Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

FCSB este clubul de fotbal din România care alături de CFR Cluj oferă cele mai mari salarii, dar pare că este singurul în care antrenorii și jucătorii sunt umiliți de patron, care se implică în mod direct în aspecte ce țin de partea tehnică. Astfel, mai multe asociații din fotbal s-au solidarizat împotriva practicilor considerate medievale, practicate de către Gigi Becali.

După ce l-a umilit pe portarul Andrei Vlad în ultima etapă, AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România) a reacționat, prin intermediul președintelui Emilian Hulubei. El i-a sfătuit pe jucători să nu semneze cu FCSB.

AFAN îndeamnă la boicot și susține că și FIFPro (Federația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști) s-a autosesizat.

„Au văzut ce se întâmplă și au întrebat dacă această este situația reală. Le-am explicat că așa este, ăsta este tratamentul la care sunt supuși. Noi, în general, sfătuim jucătorii să meargă sau să nu meargă la diferite cluburi.

Le prezentăm situația. Atunci ei aleg dacă semnează sau nu. Așa și cu jucătorii români. Am avut jucători care ne-au trimis contractele înainte să semneze cu FCSB. Noi i-am întrebat dacă își asumă riscurile la care sunt supuși. Ei aleg să meargă. Ce poți să faci mai mult? Când știi exact care e comportamentul și mergi, îți asumi un risc”, a declarat Hulubei, la GSP.

Gigi Becali, selecționerul de la FC Faci Ce Spune Becali

Înaintea meciului din ultima etapă, Gigi Becali ar fi fost pus pe difuzor în vestiar, unde ar fi dat noi indicații. Gafeurului Andrei Vlad i s-ar fi spus că nu este în stare nici măcar să prindă muște, motiv pentru care patronul l-a tras „pe linie moartă”.

Practicile lui Gigi Becali sunt binecunoscute, asumate în special în ultimii ani. Patronul-selecționer de la FCSB a recunoscut că dă ordine antrenorilor obedienți și că ia în calcul varianta de a-l pune principal pe Luțu, omul său de curte. De asemenea, Becali a declarat în repetate rânduri că acronimul echipei sale vine de la „Faci Ce Spune Becali”.

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)