Gigi Becali, în atenția asociațiilor internaționale de fotbal pentru practicile „medievale” de la FCSB. „Sfătuim jucătorii să nu meargă acolo”

Gigi Becali, în atenția asociațiilor internaționale de fotbal pentru practicile „medievale de la FCSB. „Sfătuim jucătorii să nu meargă acolo
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

FCSB este clubul de fotbal din România care alături de CFR Cluj oferă cele mai mari salarii, dar pare că este singurul în care antrenorii și jucătorii sunt umiliți de patron, care se implică în mod direct în aspecte ce țin de partea tehnică. Astfel, mai multe asociații din fotbal s-au solidarizat împotriva practicilor considerate medievale, practicate de către Gigi Becali.

După ce l-a umilit pe portarul Andrei Vlad în ultima etapă, AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România) a reacționat, prin intermediul președintelui Emilian Hulubei. El i-a sfătuit pe jucători să nu semneze cu FCSB.

AFAN îndeamnă la boicot și susține că și FIFPro (Federația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști) s-a autosesizat.

„Au văzut ce se întâmplă și au întrebat dacă această este situația reală. Le-am explicat că așa este, ăsta este tratamentul la care sunt supuși. Noi, în general, sfătuim jucătorii să meargă sau să nu meargă la diferite cluburi.

Le prezentăm situația. Atunci ei aleg dacă semnează sau nu. Așa și cu jucătorii români. Am avut jucători care ne-au trimis contractele înainte să semneze cu FCSB. Noi i-am întrebat dacă își asumă riscurile la care sunt supuși. Ei aleg să meargă. Ce poți să faci mai mult? Când știi exact care e comportamentul și mergi, îți asumi un risc”, a declarat Hulubei, la GSP.

Gigi Becali, selecționerul de la FC Faci Ce Spune Becali

Înaintea meciului din ultima etapă, Gigi Becali ar fi fost pus pe difuzor în vestiar, unde ar fi dat noi indicații. Gafeurului Andrei Vlad i s-ar fi spus că nu este în stare nici măcar să prindă muște, motiv pentru care patronul l-a tras „pe linie moartă”.

Practicile lui Gigi Becali sunt binecunoscute, asumate în special în ultimii ani. Patronul-selecționer de la FCSB a recunoscut că dă ordine antrenorilor obedienți și că ia în calcul varianta de a-l pune principal pe Luțu, omul său de curte. De asemenea, Becali a declarat în repetate rânduri că acronimul echipei sale vine de la „Faci Ce Spune Becali”.

Urmăriți B1TV.ro și pe