Grupele EURO 2020 intră în a doua etapă. Câteva borne stabilite și ce urmează în continuare / Foarte probabil, Portugalia-Franța va decide cine vine la București – Cristiano Ronaldo sau Kylian Mbappe

Grupele EURO 2020 intră în a doua etapă. Câteva borne stabilite și ce urmează în continuare / Foarte probabil, Portugalia-Franța va decide cine vine la București – Cristiano Ronaldo sau Kylian Mbappe
foto: Facebook

Prima etapă a grupelor de la EURO 2020 s-a încheiat oficial marți seară, când campioana mondială la zi a învins-o pe predecesoarea sa – Franța vs. Germania 1-0, la Munchen. În prima rundă a mult-așteptatului turneu final, la care România găzduiește patru partide pe Arena Națională din Capitală, au fost stabilite mai multe borne.

Grupele EURO 2020 intră în a doua etapă. Câteva borne stabilite în prima etapă

Finlanda a înregistrat prima sa victorie la un turneu final. Mai mult decât atât, succesul cu Danemarca a fost obținut la primul șut pe poartă. Totuși, rezultatul a fost umbrit de incidentul din prima repriză, când danezul Christian Eriksen a căzut inconștient pe teren, fiind nevoie de resuscitarea sa – în cele din urmă, fotbalistul lui Inter Milano și-a revenit, iar între timp a publicat și prima fotografie din spital.

O altă bornă a fost stabilită chiar la București, unde Michael Gregoritsch a înscris golul 700 în istoria EURO. S-a întâmplat duminică, când Austria a învins-o pe Macedonia de Nord cu 3-1, fiind de altfel și meciul în care naționala nord-macedoneană a bifat primul său gol la un turneu final.

Ultima zi a primei etape a scos încă o dată în lumină clasa lui Cristiano Ronaldo. Ajuns la 36 de ani, lusitanul pare de neoprit și a înscris două goluri în partida disputată de Portugalia la Budapesta. Astfel, cvintuplul câștigător al Balonului de Aur l-a depășit pe Michel Platini și conduceîn topul marcatorilor all-time la EURO.

Etapa a II-a începe miercuri, când una dintre pretendentele la titlu are un meci destul de complicat. Italia, care a câștigat 3-0cu Turcia în meciul inaugural, va da peste Elveția, care, deși n-a reușit să o învingă pe Țara Galilor, a arătat foarte bine și a dominat partida aproape integral.

Tot astăzi, Finlanda joacă împotriva Rusiei, respectiv Turcia caută primele puncte cu Țara Galilor.

Portugalia-Franța ar putea decide cine vine la București, Cristiano Ronaldo sau Kyllian Mbappe

Câștigătoarea Grupei F – probabil cea mai spectaculoasă de la EURO, punând la start campioana europeană la zi și ultimele două campioane mondiale – va veni la București pentru faza optimilor de finală. Astfel, foarte probabil, partida dintre Portugalia și Franța va decide cine vine în capitala României – Cristiano Ronaldo sau Kylian Mbappe.

În prezent, după victoria 3-0 vs Ungaria, Portugalia este prima în Grupa F. Sub ea se regăsește Franța, iar Germania, învinsă de campioana mondială en-titre luni, este abia a treia. În a doua etapă, Franța o va înfrunta pe Ungaria, în timp ce Portugalia își va măsura forțele cu Germania.

Meciurile găzduite de România, pe Arena Națională, la EURO 2020:

  • Austria vs. Macedonia de Nord,scor final 3-1 (13 iunie);
  • Ucrainva vs Macedonia de Nord, 17 iunie, ora 16;
  • Ucraina vs Austria, 21 iunie, ora 19;
  • Optime de finală, 28 iunie, ora 22– 3A/B/C.
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)