Halterofilul Gabriel Sâncrăian a fost găsit dopat și pierde medalia de bronz obținută la Rio (VIDEO)

Halterofilul Gabriel Sâncrăian a fost găsit dopat și pierde medalia de bronz obținută la Rio (VIDEO)
Foto: pe-net.ro

Gabriel Sâncrăian a fost prins dopat și va pierde medalia de bronz obținută la haltere, categoria 85 de kilograme, la Jocurile de la Rio.

Sâncrăian a fost iar prins dopat, astfel încât România va pierde una din puținele medalii pe care le-a obținut la Jocurile Olimpice de anul acesta. Sportivul român a mai fost suspendat și în 2013, informează GSP. Atunci a fost prins dopat cu stanozolol în afara competiției. Federația Română de Haltere a trebuit să plătească din fonduri proprii 100.000 de euro, o sancțiune aplicată de federația internațională pentru că a avut prea mulți sportivi prinși dopați.

Pe lângă pierderea medaliei, Comitetului Olimpic şi Sportiv Român ar putea fi obligat să plătească o amendă de 100.000 de euro.

La Rio, delegaţia tricoloră a obţinut o medalie de aur, una de argint şi trei de bronz după cum urmează: aur – echipa feminină de spadă, argint – Florin Mergea şi Horia Tecău (tenis), bronz – echipajul feminin de canotaj 8 plus 1, Gabriel Sâncrăian (haltere) şi Albert Saritov (lupte libere, categoria 97 kilograme).

Halterofilul Gabriel Sâncrăian a fost găsit dopat și pierde medalia de bronz obținută la Rio

#DIRECT_ONE_01brsb#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe