Ilie Năstase, înfuriat de o regulă din tenisul modern: „Păi, mă, la box dacă îți pui adversarul jos, cum procedezi?”

Ilie Năstase, înfuriat de o regulă din tenisul modern: „Păi, mă, la box dacă îți pui adversarul jos, cum procedezi?”
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Panoramic

Ilie Năstase, fost lider mondial în tenisul masculin, crede că jucătorii din tenisul modern nu ar trebui să aibă dreptul la pauze medicale în timpul partidelor. Dublu-câștigător de Grand Slam, la Roland Garros și US Open, el a explicat că inclusiv accidentările pot fi provocate de adversari.

Pauza medicală, regula din tenisul modern care l-a enervat pe Ilie Năstase

„Uite, noi, jucătorii, nu ne certam niciodată pe teren, ne respectam. Nu luam time-out medical ca acum, nu aveam scaune pe care să stăm, asta până în ‘73. În ’72, în finala de la Wimbledon cu Stan Smith, am jucat 5 seturi în 5 ore și 10 minute și nu am stat o secundă jos! Ce frigider cu băuturi răcoritoare, ce prosoape umede, ce umbrele?! Beai mizeria aia de lemon caldă și jucai! Știi cum e asta cu time-out medical? Păi, mă, la box dacă îți pui adversarul jos, cum procedezi? Stai să îi facă masaj fizioterapeutul ca să își revină? Dacă chiar ești accidentat, este o dizabilitate fizică pe care ți-am provocat-o eu, că te-am alergat până ai făcut crampe musculare”, a explicatIlie Năstase într-un interviu recent pentru GSP.

În cariera de jucător la simplu, Ilie Năstase a adunat 87 de titluri în palmares, iar 58 dintre acestea sunt înregistrate sub egida ATP. La dublu, el a câștigat titluri de Grand Slam, Roland Garros, Wimbledon și US Open.

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)