Ilie Năstase, răspicat: „Nu avem de ce să ne mândrim cu Emma Raducanu. S-a născut în Canada și a crescut în Anglia”

Ilie Năstase, răspicat: „Nu avem de ce să ne mândrim cu Emma Raducanu. S-a născut în Canada și a crescut în Anglia
Ilie Năstase / Foto: Hepta.ro

Succesul Emmei Raducanu la US Open a atras atenția marilor sportivi ai planetei, din diverse discipline. Atleți de renume și jurnaliști de pe întreg mapamondul au comentat reușita tinerei de 18 ani, care a provocat o emulație chiar și în România. În schimb, Ilie Năstase, fostul 1 ATP, a lăsat de înțeles că entuziasmul frenetic nu este justificat.

În opinia lui Nasty, românii nu au motive de mândrie atunci când vine vorba despre Emma Raducanu. Legăturile jucătoarei de tenis cu țara noastră sunt prea puține, potrivit lui Ilie Năstase.

„Despre Emma Răducanu nu pot să spun prea multe pentru că nu o ştim nici noi, cei din tenis. Ea s-a născut în Canada şi a crescut în Anglia unde s-au inventat tenisul şi fotbalul. După nume, da, putem să ne mândrim cu ea, dar altfel de ce? Pentru că ea s-a născut în altă ţară. Sunt foarte mulţi români care s-au născut aici şi nu ne mândrim cu ei.

Nu văd de ce. Tatăl ei este român, poartă numele Răducanu, da e un lucru frumos că e un nume românesc, dar şi Andreescu şi ea reprezintă alte ţări. Nu ştiu dacă avem o genă aparte pentru sport noi românii, dar suntem talentaţi fără condiţii”, a declarat fostul mare campion, pentru Eurosport.

Ilie Năstase, despre declinul Simonei Halep în topul WTA

Ilie Năstase a vorbit și despre Simona Halep, aflată într-un puternic declin în clasamentul WTA. În opinia fostului lider ATP, poziția din clasamentul mondial nu mai are mare relevanță pentru Halep.

„Nu mai contează acum pe ce loc este Simona Halep, dacă a fost odată pe locul unu. Aia contează. Că este acum pe locul 14, după mine, asta nu mai contează.

Ea oricum nu este jucătoare de locul 14. Clasamentele nu spun întotdeauna adevărul. Simona Halep joacă de numărul 1, 2, 3, acolo. Clasamentele nu mai contează. Ştiu că o să joace la Indian Wells, Cluj-Napoca şi la Turneul Campioanelor, dacă se califică”, a declarat Năstase.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare