Încă o absență notabilă de la Jocurile Olimpice, din teama de COVID. Sportiva cu origini din România a făcut anunțul

Încă o absență notabilă de la Jocurile Olimpice, din teama de COVID. Sportiva cu origini din România a făcut anunțul
Bianca Andreescu / Foto: @biancaandreescu (Instagram)

Bianca Andreescu (21 de ani, 5 WTA), sportiva din Canada cu părinți români, a anunțat că nu se va prezenta la Olimpiada de la Tokyo. Jucătoarea de tenis a invocat motive legate de COVID-19.

„Vreau să vă informez că am luat decizia dificilă de a nu juca la Olimpiada de la Tokyo din această lună. Visez să reprezint Canada la Olimpiadă de când eram doar o fetiță, dar toate provocările pe care le înfruntăm din cauza pandemiei mă fac să realizez că, în adâncul inimii mele, aceasta este cea mai bună decizie.

Privesc în viitor și sper să reprezint Canada în Fed Cup și la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024″, a notat Bianca Andreescu pe Instagram.

Perioadă nefastă pentru Bianca Andreescu

Bianca Andreescu nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei. După o puternică ascensiune în 2018 și 2019, canadianca a eșuat la turneele de Grand Slam din acest an.  La Wimbledon a ieșit încă din primul tur. A fost zdrobită de Alize Cornet cu 6-2, 6-1. Tot din primul tur a fost eliminată și la Roland Garros, de Tamara Zidansek, cu 7-6, 6-7, 7-9, iar la Australian Open a ieșit din scenă din turul al doilea. Su-Wei Hsieh s-a impus cu 6-3, 6-2.

În afară de Andreescu, alți jucători importanți din tenis nu vor lua parte la Jocurile Olimpiec. Printre aceștia se numără Simona Halep, Serena Williams, Rafael Nadal și Dominic Thiem.