Încă un caz de COVID-19 la Universitatea Craiova: Un membru al staff-ului tehnic, testat pozitiv. Ar fi vorba chiar despre Cristiano Bergodi

Încă un caz de COVID-19 la Universitatea Craiova: Un membru al staff-ului tehnic, testat pozitiv. Ar fi vorba chiar despre Cristiano Bergodi
Foto: facebook.com/UCVOficial

Un membru a staff-ului tehnic al Universității Craiova a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, se arată într-un anunț publicat, miercuri, pe pagina de Facebook a clubului. Potrivit unor surse citate de Digi Sport, cel diagnosticat cu COVID-19 ar fi chiar Cristiano Bergodi, antrenorul principal al grupării din Bănie.

Antrenorul principal al Universității Craiova, Cristiano Bergodi, testat pozitiv pentru infecția cu coronavirus

”În urma testului COVID-19 efectuat ieri, întreg lotul de jucători este NEGATIV, în timp ce în rândul staffului tehnic a fost depistat un caz pozitiv. Din fericire, colegul nostru este asimptomatic”, anunță Universitatea Craiova, pe Facebook.

Conform sursei citate, cel testat pozitiv este Cristiano Bergodi. Asta după ce antrenorul italian a avut recent un alt test pentru infecția cu coronavirus, cu rezultat neconcludent.

Astfel, acesta ar fi al patrulea caz de COVID-19 de la Universitatea Craiova, după ce, la finalul lunii iulie au fost despistate trei persoane infectate, tot din rândul membrilor staff-ului tehnic.

Încă un caz de COVID-19 la Universitatea Craiova: Un membru al staff-ului tehnic, testat pozitiv. Ar fi vorba chiar despre Cristiano Bergodi

Zeci de jucători din Liga I și Liga a II a, diagnosticați cu COVID-19

De altfel, odată cu relaxarea restricțiilor impuse pe fondul epidemiei de coronavirus și cu reluarea meciurilor, mai multe cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate la cluburi din Liga I și Liga a II a.

În ultimele săptămâni au fost testați pozitiv atât jucători de fotbal, cât și angajați ai cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi şi Astra Giurgiu, din Liga I.

Cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate și în Liga a II-a, la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, FC Argeş şi ASU Poli Timişoara.

Situații de infectare cu noul coronavirus au apărut și în rândul arbitrilor, șase dintre aceștia primind confirmarea contaminării cu SARS-CoV-2. Astfel, persoanele în cauză au fost oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, declara recent, referindu-se la cazurile de îmbolnăvire de la cluburile de fotbal, că stadioanele vor rămâne închise cât timp va exista un pericol pentru sănătatea oamenilor.

”Sportul are nevoie de spectatori, dar stadioanele vor rămâne închise pentru public câtă vreme există un pericol major pentru siguranța oamenilor.

Suntem fermi în această privință. Nu putem să ne jucăm cu sănătatea publică”, preciza Ionuț Stroe, într-o postare pe Facebook, la jumătatea lunii iulie.

Situația cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 1.232 de cazuri de infectare cu noulcoronavirus, dintr-un total de 20.581 de teste prelucrate în același interval.436 de pacienți sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă ale unităților medicale din toată țara. Asta în condițiile în care, la nivel național, există840 de paturide terapie intensivă destinate pacienților cu forme grave ale infecției cu noulcoronavirus.Totodată, în intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese, bilanțul total al victimelor ajungând la2480.Până marți, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus.28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Urmăriți B1TV.ro și pe