Încă un nume legendar din sport și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale

Încă un nume legendar din sport și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale

Manny Pacquiao (41 de ani) a anunțat că va candida pentru funcția de președinte în țara natală, Filipine. „Pac Man” ar putea urma traiectoria legendarului George Weah, fotbalist, care a ajuns președintele Liberiei.

Manny Pacquiao nu este complet străin de politică. Boxerul este deja senator, recunoscut drept „campion al poporului”.

Bob Arum, fostul promotor al lui Pacquiao a dezvăluit vestea cea mare: „Primul președinte pe care cred că îl vom avea din rândurile luptătorilor cred că va fi micuțul Manny Pacquiao, care mi-a mai spus asta odată. Am vorbit prin Zoom cu el: ‘Bob, voi candida în 2022 și, când voi câștiga, vreau ca tu să vii la învestirea mea'”.

Manny Pacquiao, unul dintre cei mai mari boxeri din istorie

Cariera lui Manny Pacquiao este fabuloasă. A fost campion la 8 categorii de greutate: cea mai mică – muscă, cea mai mare – semimijlocie. În palmares, filipinezul are 62 de victorii (39 prin KO), 7 înfrângeri și două remize.

Pacquiao s-a duelat și cu Floyd Mayweather în 2015, un meci care l-a clătinat serios pe „Money”, retras din activitate neînvins. Mayweather a obținut victoria prin decizie unanimă.

Manny Pacquiao încă nu și-a încheiat cariera de boxer. Campionul trecut de 40 de ani va da piept cu Terence Crawford (32 de ani), neînvins, campion la WBO, la categoria semimijlocie.

Foști mari sportivi care au intrat în politică

Un alt sportiv care a intrat în cursa pentru fotoliul de președinte este George Weah. Fostul atacant de la AC Milan chiar a și câștigat alegerie în Liberia, în anul 2008.

Vitali Klitschko, de asemnea, declara în 2013 că este gata să devină președinte al Ucrainei. În cele din urmă, s-a ales cu un mandat de primar al Kievului, funcție pe care o deține și astăzi.

Arnold Schwarzenegger este un caz mult mai vechi și mai celebru. Starul american s-a folosit de notorietatea căpătată atât prin intermediul concursurilor de culturism, cât și a filmelor, pentru a ajunge guvernator al statului California.