Investiție enormă a statului român. Până în 2020, se va cheltui jumătate de miliard de euro pentru noile stadioane din țară

Investiție enormă a statului român. Până în 2020, se va cheltui jumătate de miliard de euro pentru noile stadioane din țară
Foto: nab.ro

Melodia scoasă de formația Taxi și numită "Despre smerenie" a ridicat mai multe semne de întrebare și nu doar cu privire la biserică.

Investiții mari se fac și în arenele sportive, mai ales că România va găzdui câteva meciuri la Campionatul European din 2020.

Arena Națională a costat 234 de milioane de euro, însă aceasta se află pe locul 12 într-un top de 28 de stadioanele ce au fost construite din 2005 și 2013, potrivit ProSport.

În afară de echipa națională, Arena este folosită de Steaua și Dinamo care își desfățoară activitatea de pe teren propriu în campionat.

Comparativ cu cele din România putem da exemplu stadionul echipei Juventus Torino, echipă cu bogată prezență în Europa și care are o arenă mult mai ieftină decât cel mai mare stadion al nostru.

În plus, Arena nici măcar nu a putut fi folosită timp de cinci luni din cauză că nu avea autorizație de la ISU contra incendiilor.

Un alt stadion mare s-a construit și la Cluj, acolo unde echipa Universitatea din oraș își desfășoară meciurile de acasă, în prezent fiind în liga secundă.

Formația Petrolul Ploiești are la rândul ei o arenă de cinci stele care a costat 17,5 milioane de euro. "Lupii" nu o duc prea bine în Liga 1, sunt pe ultimul loc de play-out, iar șansele să mai rămână în primul eșalon fotbalistic sunt minime, potrivit activenews.

Între 2007 și 2010 și alte stadioane s-au renovat din bani publici, arenele din Piatra Neamț, Drobeta Turnu Severin, Mediaș sau Timișoara.

Nu putem trece cu vederea nici pe cel din Craiova a cărui construcție este estimată la 55 de milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”
21:32 - Se menține riscul maxim de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. Până când este valabil avertismentul și care sunt zonele vizate
21:20 - Un bărbat din Satu Mare s-a sinucis! Și-ar fi pus ștreangul la gât în timp ce vorbea la telefon cu cumnata sa