Ion Ţiriac, despre şansele de reușită ale Simonei Halep la Roland Garros: „Ea poate să câştige orice turneu din lumea asta”

Ion Ţiriac, despre şansele de reușită ale Simonei Halep la Roland Garros: „Ea poate să câştige orice turneu din lumea asta”

Ultimul turneu de Grand Slam din 2020 va debuta mâine la Paris.

Deși Simona Halep este principala favorită la câştigarea trofeului, Ion Țiriac se teme că emoțiile pot pune stăpânire pe ea exact în punctul în care are nevoie să se concentreze cel mai mult. Jucătoarea de tenis a mai câştigat în urmă cu doi ani turneul.

Ion Ţiriac, despre șansele Simonei Halep la Roland Garros

Ion Ţiriac, fost câştigător în proba de dublu pe zgura de la Roland Garros, a comentat șansele Simonei Halep de a-și mai atribui încă un trofeu în palmares.

„Are aceleaşi şanse pe care le-a avut întotdeauna. Ea poate să câştige orice turneu din lumea asta, dar, cu emotivitatea pe care o are, e greu până se pune în mişcare «maşinăria», de la cap până la picioare. Atunci, ea depinde foarte mult de primele tururi. Cum am spus, toate au aceeaşi şansă în ziua de start, dar unii fac finala în prima zi şi alţii după şapte zile”, a declarat Ion Ţiriac pentru gsp.ro.

Locul 2 WTA, Simona va debuta la Paris împotriva tenismenei spaniole Sara Sorribes Tormo, locul 70 WTA. Dacă va învinge, Halep va juca în turul secund cu învingătoarea dintre Irina Begu şi Jil Teichmann.

Numărul spectatorilor la Roland Garros, redus din pricina COVID-19

Federaţia franceză de tenis (FFT), organizatoarea turneului de la Roland Garros, a declarat că „regretă profund” reducerea numărului de spectatori ai turneului care va începe duminică, scrie lequipe.fr

„FFT a lucrat de la începutul crizei de sănătate prin care trece ţara noastră, în consultare constantă cu serviciile de stat, cu privire la opţiunile organizaţionale pe care situaţia medicală le-ar putea ridica. Regretăm profund această nouă constrângere. Ca atare vom organiza o extragere pentru fiecare zi a turneului printre persoanele care deţin în prezent un bilet.

Persoanele care din păcate nu vor fi extrase vor primi toţi banii înapoi şi vor avea prioritate la casele de bilete pentru ediţia de anul viitor”, se arată într-un comunicat al FFT.

Mai exact, autorităţile din Franța au redus de la 5.000 la 1.000 numărul maxim de spectatori autorizaţi pentru a participa zilnic la meciurile din cadrul turneului de tenis.

Hotărârea vine ca urmare a noilor restricţii privind adunările publice anunţate miercuri seara de ministrul francez al Sănătăţii, pentru zonele aflate în „stare de alertă sporită” (precum capitala Franței), restricții privind combaterea numărului de cazuri de COVID-19.

Această decizie de a reduce numărul spectatorilor la turneu este a treia în mai puţin de trei săptămâni.

Așadar, în cele 15 zile de competiţie vor fi prezenţi în tribunele de la Roland Garros doar 15.000 de spectatori, față de cei 520.000 de pasionați ai tenisului care au participat la ediţia din 2019 a turneului.