Ion Țiriac: În tenis, femeile nu merită la fel de mulți bani precum bărbații

Ion Țiriac: În tenis, femeile nu merită la fel de mulți bani precum bărbații
Foto: Ziua de Constanta

Ion Țiriac a declarat că nu mai vrea să le ofere jucătoarelor premii la fel de mari precum cele ale bărbaților deoarece tenisul este o afacere, iar femeile nu produc la fel de mult precum bărbații.

El s-a arătat revoltat că ITF îl obligă să ofere premii egale la turneul de la Madrid.

"Nu trebuie sa confundam afacerile cu drepturile omului! Tenisul este o afacere. In ziua in care femeile vor produce mai mult decat barbatii, atunci vor merita bani mai multi. Dar acum nu este cazul. Inteleg jucatorii care spun ca s-au saturat sa finanteze tenisul feminin cu banii barbatilor. Unii vin la mine si imi spun 'Domnu' Tiriac, pana cand veti mai finanta femeile cu banii nostri?' Foarte putini spun asta public, dar multi asa gandesc. Pentru mine, egalitatea premiilor nu este un proces corect”, a declarat Țiriac, pentru Le Monde.

El a insistat că le va da femeilor mai mulți bani doar când o să producă mai mult decât bărbații: ”In zilele in care surorile Williams straluceau sau cand acea micuta belgianca (Justine Henin – n.red.) era senzationala, poate ca atunci meritau sa castige mai mult. Poate ca la Roland Garros inteleg sa oferi aceleasi premii, deoarece turneul produce multi bani, dar la turneele mixte precum Madrid, Miami sau Indian Wells nu sunt de acord. Cand vor produce la fel de multi bani precum barbatii, le voi da chiar mai mult pentru gratia si feminitatea lor".