Ion Țiriac a încheiat afacerile din tenis. Miliardarul de 82 de ani a vândut turneul Madrid Open

Ion Țiriac a încheiat afacerile din tenis. Miliardarul de 82 de ani a vândut turneul Madrid Open
Ion Țiriac

Vânzarea turneului de la Madrid reprezintă tranzacția momentului în tenis. Super Slam Ltd, companie deținută de către Ion Țiriac (82 de ani), a ajuns la un acord definitiv cu IMG, informează Yahoo News. Afacerea ar urma să se încheie în primul trimestru al anului viitor.

Turneul spaniol de la Madrid (Caja Magica) pune în joc 1.000 de puncte și este de mare interes pentru marii jucători din circuit. De-a lungul timpului, competiția a fost câștigată de Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer și Serena Williams. De asemenea, Simona Halep s-a impus de două ori în Capitala Spaniei, în 2016 și 2017.

Ediția cu numărul 20 a turneului de la Madrid se va desfășura în perioada 26 aprilie – 8 mai 2022. Până atunci, ATP și WTA trebuie să intre pe fir pentru a dat undă verde tranzacției dintre Super Slam și IMG. Până în prezent nu au fost comunicate datele financiare ale afacerii.

Madrid Open, turneul din cauza căruia s-au aprins tensiunile dintre Ion Țiriac și Serena Williams

Turneul de la Madrid este competiția în jurul căreia s-au aprins tensiunile dintre Ion Țiriac și Serena Williams. Totul a început din 2016, după ce americanca a refuzat invitația de a participa. În acel an, Serena a ales să meargă la Roland Garros și la Roma în sezonul de zgură, în condițiile în care competiția din Spania era mai bine cotată decât cea din Italia. La fel a procedat și în 2019, când a preferat să meargă la Fro Italico, în loc de Madrid Open.

Serena Williams nu a mai participat la turneul organizat de către Ion Țiriac, de categorie WTA 1000, din 2015.

De asemenea, pe Serena, feministă autodeclarată, ar mai fi deranjat-o declarațiile lui Țiriac cu privire la premiile acordate. Omul de afaceri și-a exprimat nemulțumirea în privința cuantumului premiilor, egal la feminin și la masculin, în ciuda faptului că ATP-ul generează încasări mai mari, spre deosebire de WTA.