Ion Ţiriac le-a luat apărarea ruşilor şi bieloruşilor: „Servește doar pentru a turna benzină pe foc”

Ion Ţiriac le-a luat apărarea ruşilor şi bieloruşilor: Servește doar pentru a turna benzină pe foc
Ion Țiriac

Ion Ţiriac (82 de ani), un mare fan al turneului de la Wimbledon, oferă o altă perspectivă după ce organizatorii au anunţat că vor refuza înscrierea sportivilor din Rusia şi Belarus, la ediţia din acest an.

Fostul mare jucător de tenis spune că nu este de acord cu interzicerea participărilor sportivilor ruși și bieloruși, explicând ce a simțit atunci când nu a putut participa la Jocurile Olimpice de iarnă, din 1960, din Squaw Valley (SUA), după ca România a decis să boicoteze ediția.

Ţiriac, propunere interesantă pentru organizatori

Ţirtiac s-a alăturat celor care au criticat vehement excluderea ruşilor şi bieloruşilor de la Wimbledon 2022. Doar că, spre deosebire de alţi critici, omul de afaceri a venit şi cu o propunere pentru organizatori.

Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război. Este o greșeală! Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși.

Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un «wild card» la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună. Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis.

Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional”, a spus Ion Țiriac, potrivit Prosport.

Mai multe mari nume din lumea tenisului, printre care Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray, au criticat decizia fermă a organizatorilor Wimbledon 2022 de a interzice participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la Grand Slamul englez.

Urmăriți B1TV.ro și pe